Vier nieuwe namen in kersverse trainingsgroep Oranje Dames

Oranje-bondscoach Alyson Annan heeft in de voorbereiding op de derde editie van de FIH Pro League een nieuwe trainingsgroep van 28 speelsters samengesteld. Deze potentials, onder wie vier keepers, zijn deze week al begonnen met trainen in de aanloop naar de eerste wedstrijd in de Pro League, die in oktober gepland staat.

In de trainingsgroep van Annan ontbreken de zestien internationals die deze zomer in Tokio met overmacht olympisch goud wonnen. Zij krijgen nog bewust een paar weken vrij van de bondscoach. Stella van Gils (Pinoké) en Freeke Moes (Amsterdam), allebei reservespeelsters tijdens de Olympische Spelen in Japan, behoren wél tot de groep. SCHC is met zes speelsters hofleverancier van de trainingsselectie.

Vier nieuwe gezichten

De speelsters in de huidige trainingsgroep krijgen de kans te laten zien of zij kunnen aansluiten bij de selectie. Van hen hebben er dertien al ooit minstens één interland gespeeld in het grote Oranje. Den Bosch-aanvaller Maartje Krekelaar is van die groep het meest ervaren met 43 interlands (elf doelpunten). Ook SCHC-verdediger Yibbi Jansen, in het recente verleden goed voor zeventien interlands in het Nederlands elftal (zes goals), is weer in beeld bij Oranje.

In de nieuwe groep maken Demi Hilterman (Bloemendaal), Lana Kalse (Pinoké), Pleun van der Plas (Den Bosch) en Lisa Lejeune (HGC) hun debuut als potential.

Trainingsgroep Oranje Dames

Speelster Club Caps Goals
Marente Barentsen Hurley
Joosje Burg Den Bosch
Sanne Caarls Bloemendaal
Tessa Clasener hdm
Elin van Erik Victoria
Kyra Fortuin SCHC 14 4
Anna de Geus SCHC
Stella van Gils Pinoké 6 0
Kiki Gunneman (k) Pinoké 1 0
Margot van Hecking Colenbrander hdm
Alexandra Heerbaart (k) SCHC 1 0
Demi Hilterman Bloemendaal
Yibbi Jansen SCHC 17 6
Lana Kalse Pinoké
Ilse Kappelle Amsterdam 8 0
Maartje Krekelaar Den Bosch 43 11
Renée van Laarhoven SCHC 10 0
Lisa Lejeune HGC
Freeke Moes Amsterdam 7 1
Fiona Morgenstern Oranje-Rood
Gabrielle Mosch Kampong
Pleun van der Plas Den Bosch
Sabine Plönissen Amsterdam
Lisa Post Oranje-Rood 5 0
Julia Remmerswaal (k) hdm 11 0
Famke Richardson SCHC 5 0
Hester van der Veld Amsterdam 4 0
Danique Visser (k) Bloemendaal

6 Reacties

 1. sanne

  Gek dat Rosa Fernig hier niet bij zit. Dat zou een mooie vervanger voor Van Maasakker kunnen zijn. Of zou zij er bewust voor gekozen hebben nog bij Jong Oranje te blijven vanwege het opkomende WK?

  1. sinaasappel2

   Ik gok alle speelsters die nog in aanmerking komen voor het WK met Jong Oranje in december tot dan enkel met Jong Oranje trainen, zeker aangezien er geen enkele speelster van Jong Oranje op dit moment in deze trainingsgroep zit waar speelsters als Rosa Fernig daar anders wel zeker voor in aanmerking voor waren gekomen

  2. AvA

   Er zijn er zoveel die kunen, wil je haar naar voren duwen 🤣🤣🤣🤣

 2. Nvanas012

  Sabine Plonissen💪🏼💪🏼

 3. haags-hopje

  Slimme oplossing, zo'n trainingsgroep, zonder de vaste internationals. Lekker breed en 11 van de 12 HK clubs vertegenwoordigd...

 4. lynnBosman

  Mooi dat Krekelaar er weer tussen zit!! Ik denk ook dat het met het WK te maken heeft voor zjong Oranje. Daarbij zouden ook v Laarhoven, Plönissen en misschien Hilterman (heb haar nooit een wedstrijd zien spelen, alleen haar strafcornergoals gezien) een opvolger van V Maasakker kunnen fijn.


Wat vind jij? Praat mee...