Drie wijzigingen bij Oranje Heren voor tweede duel met GB

Oranje-bondscoach Max Caldas heeft Jonas de Geus, Mink van der Weerden en Jelle Galema opgenomen in de wedstrijdselectie voor het tweede Pro League-duel met Groot-Brittannië, donderdagavond in het Wagener Stadion (19.00 uur). Zij nemen de plaats in van Joep de Mol, Thijs van Dam en Bjorn Kellerman, die dinsdag tijdens de 1-0 zege op de Britten nog van de partij waren.

Sander Baart, Seve van Ass en Jip Janssen komen ook tijdens de tweede ontmoeting met de Britten niet in actie. Met Van der Weerden keert er weer een vertrouwde strafcornerspecialist terug in de selectie. De verdediger van Rot-Weiss Köln was in zijn laatste tien interlands goed voor zeven doelpunten vanaf kop cirkel.

Sam van der Ven en Maurits Visser zijn de twee doelmannen in de selectie. Na de glansrol die Blaak dinsdag vertolkte tegen de Britten mag nu Van der Ven in principe de hele wedstrijd keepen.

Jubileumduel voor Hertzberger

Voor Hertzberger heeft het tweede duel met Groot-Brittannië bijzondere betekenis. Voor de aanvaller van Rotterdam wordt het zijn 250ste optreden in Oranje. In zijn huidige 249 wedstrijden voor Nederland was hij goed voor 118 doelpunten. Hertzberger wordt de elfde international bij de Heren met minstens 250 caps achter zijn naam. Marc Delissen, Guus Vogels, Sander van der Weide, Robert van der Horst, Stephan Veen, Cees Jan Diepeveen, Erik Jazet, Jacques Brinkman, Jeroen Delmee en Teun de Nooijer gingen hem voor.

Selectie Nederland vs Groot-Brittannië

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen Groot-Brittannië op donderdag 29 oktober, aanvang 19.00 uur.

Naam Club Caps Goals
Billy Bakker Amsterdam 218 61
Lars Balk Kampong 61 3
Teun Beins Oranje-Rood 5 0
Justen Blok Rotterdam 4 0
Thierry Brinkman Bloemendaal 101 37
Jorrit Croon Bloemendaal 75 7
Jelle Galema Den Bosch 74 8
Jonas de Geus Kampong 79 4
Jeroen Hertzberger Rotterdam 249 118
Robbert Kemperman Kampong 211 50
Terrance Pieters Kampong 16 4
Mirco Pruyser Amsterdam 125 72
Glenn Schuurman Bloemendaal 143 3
Sam van der Ven HGC 57
Maurits Visser Bloemendaal 3 0
Mink van der Weerden Rot-Weiss Köln 173 111
Floris Wortelboer Bloemendaal 53 1
Sander de Wijn Kampong 146 8

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen Groot-Brittannië zijn donderdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 per wedstrijddag en kunnen voor dat bedrag dus beide duels zien.

 


5 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Heeft ontbreken Jip Janssen te maken met datgene waar we het absoluut onder geen enkele voorwaarde in de comments mogen hebben?

 2. g-hockeyfan

  Hangt ervan af of hij tegen België wordt geselecteerd. Aangenomen dat hij niet geblessure (of ziek) is. Anders redelijk normale situatie.

 3. conegut

  Gaan ze ook in een ander tenue spelen dan die oversized pyjama’s van dinsdag ? O my god wat ziet dat er slecht uit..

 4. PeterMontijn

  Afgelopen dinsdag poste iemand een linkje waarmee je wedstrijd via een Engelse streaming verbinding kon bekijken. Kan deze iemand nog eens zijn heldendaad verrichten?

 5. w.j.arriens

  Hoop niet dat H en vd W weer alle sc's gaan opeisen. 't wordt tijd dat er andere sc-mannen een kans krijgen, bv Beins, en ...... Klaas Variant! Ook ideale gelegenheid om Visser een hele partij te laten keepen. Van v.d. Ven weten we wel hoe goed ie is. Verder is de strijd open wie nu eens een keer van de "eeuwige talenten" de meeste assist's gaat verzorgen. Afijn, genoeg om vanavond allemaal te bekijken.


Wat vind jij? Praat mee...