Volgende WK’s in juli 2022 en januari 2023

De volgende wereldkampioenschappen hockey voor mannen en vrouwen worden gehouden in juli 2022 en  januari 2023. Dat heeft de FIH bekend gemaakt.  

Het toernooi wordt in de zomer gespeeld van 1 tot en met 17 juli. In de eerste maand van het jaar 2023 is 13 tot en met 29 januari vrijgehouden voor een WK. Landen kunnen nog tot 31 januari 2019 aangeven het WK te willen houden. Op 14  juni komend jaar worden de definitieve locaties bekend gemaakt. Het is nog niet bekend welke landen zich al hebben opgegeven als organisator. In het schema is rekening gehouden met de Pro League. In welke maand de dames en heren spelen, is ook nog niet duidelijk. Dat zal bepaald worden nadat de locaties bekend zijn.

Het WK werd voor het eerst in 1971 gehouden. Tijdens de laatste editie afgelopen zomer wonnen de Oranje Dames goud tijdens het toernooi in Londen. De Oranje Heren grepen afgelopen zondag in de finale net het goud mis na shoot-outs tegen België.


1 Reactie

  1. circlestorm69

    Dus de eerste Pro League moet nog beginnen en er wordt nu al rekening mee gehouden met de volgende WK’s. En dat terwijl er vooraf al zoveel kritiek is vanwege het vele reizen en de best pittige combinatie met de competitie. Moet nog maar zien of de Pro League dan überhaupt nog bestaat.


Wat vind jij? Praat mee...