Vrienden Caldas en Cox voor het eerst tegenover elkaar

Jarenlang deelden ze dezelfde dug-out. Max Caldas als de bondscoach en Cox als zijn assistent. De tandem Caldas-Cox boekte vele successen, met als hoogtepunten de olympische en wereldtitel bij de Oranje Dames en het Europees kampioenschap bij de mannen. Daarnaast leverde de nauwe samenwerking ook een vriendschap voor het leven op. Een hechte vriendschap die donderdagavond in Valencia terug te zien was in een dikke knuffel na afloop van Nederland – Ierland.

Omdat de 40-jarige Alexander Cox per 1 augustus aantrad als bondscoach van de Ierse mannen, stond het tweetal donderdag voor het eerst op een hockeyveld tegenover elkaar. Als bondscoaches. Caldas versloeg zijn ‘leerling’ met een oppermachtig Oranje met liefst 7-1. We volgden Caldas en Cox op de voet en na afloop lieten beide coaches voor onze camera hun licht schijnen op de wedstrijd, op het vierlandentoernooi en de voorbereiding richting het WK, maar bovenal ook op elkaar.

Hoe vonden ze het om voor het eerst tegenover elkaar te staan, hoe verloopt het contact en hoe zouden ze elkaar als coach omschrijven? Je ziet in bovenstaande video!

 

 


3 Reacties

 1. albertmonpellier

  Heel vreemd dat ik hier geen negatief commentaar zie van die wannabe bondscoaches🤔Well Done Max with the Dutch boys 🇳🇱 Bouwen naar een intelligent collectief! 💪🏾👏👏👏

  1. robboomsma

   Idd opvallend 😉🤣

 2. Runa Honig

  Deze wedstrijd en het hele plichtmatige caldas- cox verhaal is toch totaal niet relevant, dus vandaar dat de reacties uitblijven.


Wat vind jij? Praat mee...