Waar kun je Oranje in de olympische hockeyfinale volgen?

De Nederlandse hockeydames spelen vrijdag om 12.00 uur Nederlandse tijd de olympische hockeyfinale in Tokio tegen Argentinië. Wil je geen minuut van deze finale missen, dan zetten we hieronder de mogelijkheden om de Nederlandse dames te volgen op een rij.

Wanneer is de olympische hockeyfinale voor dames in Tokio?
De finale is vrijdag 6 augustus om 12.00 uur Nederlandse tijd, dat is om 19.00 uur in Tokio. Dat is gunstig. In Tokio is het overdag bloedheet. De spelers zijn daarop voorbereid, maar op het heetst van de dag tikt de temperatuur op het veld de veertig graden aan. Voeg daar de hoge luchtvochtigheid bij en echt lekker is dat niet om te rennen. ’s Avonds is het nog niet koud, maar zijn de temperaturen om te hockeyen prima.

Waar kun je de olympische hockeyfinale met Nederland volgen?
Mogelijkheden te over. De NOS heeft het hele toernooi bijna alle wedstrijden van de Nederlandse teams live uitgezonden en brengt de finale ook rechtstreeks op NPO1, NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar wordt verzorgd door Philip Kooke en direct na afloop zijn er interviews van Dione de Graaff. Bij de live-uitzending is Jeroen Stomphorst vanuit de studio de presentator en verzorgt oud-international Ellen Hoog de analyse.

Jeroen Stomphorst en Ellen Hoog (midden) verzorgen vanuit de studio de analyse bij de olympische finale. Foto: Koen Suyk

Ook via Discovery+ is de wedstrijd live te volgen. Veel hockey-/sportliefhebbers hebben voor deze Spelen een abonnement van 6 euro afgesloten om alle sporten online te kunnen volgen. Het commentaar bij de live-uitzending wordt verzorgd door onze eigen Reemt Borcherts. Ben je niet in de gelegenheid om te kijken, dan verslaat Krijn Schuitemaker op NPO Radio 1 alle verrichtingen van de Oranje Dames.

Wat doet hockey.nl aan de finale? Is er weer een blog als second screen?
Wij hebben twee verslaggevers en een fotograaf ter plekke in het stadion in Tokio. Zij maken een wedstrijdverslag dat direct na de finale te lezen is op hockey.nl. Na afloop houden zij ook interviews met de hoofdrolspelers en zie je de mooiste foto’s.
Tijdens de wedstrijd houden we een liveblog bij als second screen. Daar kun je niet alleen hoogtepunten volgen, maar krijg je ook veel (statistische) informatie. Een heerlijke bron van informatie om je vrienden mee te imponeren.
Via de reageerfunctie kun je tijdens en na afloop van de wedstrijd discussiëren over de wedstrijd. Je moet dan wel even een account aanmaken.

Waar kun je de voorbereiding van de Oranje Dames zien? 
Ben je benieuwd hoe de voorbereiding op de finale eruit ziet bij de Oranje Dames? Dan moet je zeker OranjeHockey op Instagram volgen. Op dit account van de nationale hockeyteams laten de dames zien hoe ze zich prepareren. Met exclusieve beelden van binnenuit. Van de weg naar het stadion, het verlaten van de bus en de warming up in het Oi Hockey Stadium.


5 Reacties

 1. RobV

  Zelf kijk ik Discovery + maar het lijkt me toch dat de NOS behoorlijk in gebreke is gebleven bij de uitzending van live wedstrijden. Ik had er in ieder geval niet afhankelijk van willen zijn.

  1. lexi-b

   D+ is super, je kan niet alleen alle hockeywedstrijden bekijken ook alle sporten. Enige minpunt is dat er nu ook commentaar is bij de hockey wedstrijden, vond het wel lekker zonder. De reden dat de NOS beperkt is in de livestreams heeft te maken met de uitzendrechten. Discovery heeft wereldwijd alle streamingrechten gekocht t/m OS Parijs 2024. De NOS kan vrijwel alleen nog linieare uitzendingen verzorgen.

 2. RobV

  @lexi-b. Ja, in de slotfase van het toernooi is er nu ook commentaar, volgens mij omdat die wedstrijden ook op Eurosport 1 of 2 worden uitgezonden. Geen prettige stem, schreeuwerig. Wel iemand die verstand van zaken heeft. Op sociale media heb ik discussies gezien tussen de NOS en mensen die klagen over gebrek aan hockey. Het verweer is dat ze keuzes moeten maken en ze wegen dan af wat ze het belangrijkste vinden. Dat was in ieder geval hun eigen commentaar.

  1. kjvanhees___28

   Je kan het commentaar rechtsboven uitzetten :)


Wat vind jij? Praat mee...