Wedstrijdschema EK 2017 Amsterdam bekend

De EHF en de KNHB hebben het wedstrijdschema voor het Europees Kampioenschap, dat wordt gespeeld van 18 tot 27 augustus 2017 in Amsterdam, bekendgemaakt. Zowel de Oranje Dames als regerend Europees kampioen de Oranje Heren trappen af met een wedstrijd tegen Spanje. 

Naast Spanje komen de Oranje Heren verder in de poulefase België en nieuwkomer Oostenrijk tegen. Poule B bestaat bij de mannen uit Duitsland, Engeland, Ierland en Polen.

De Nederlandse vrouwen treffen, naast Spanje, België en Tsjechië in de poulefase. De andere damespoule bestaat uit regerend Europees kampioen Engeland, Duitsland, Ierland en Schotland.

Ticketverkoop start in september

De teams strijden natuurlijk om de Europese titel, maar ook om plaatsing voor het WK in 2018. Tickets voor het EK gaan eind september in de verkoop. De exacte datum wordt nog bekendgemaakt. Naast het reguliere EK worden op 23 augustus ook de Euro Parahockey finales gespeeld.

‘Tophockey én kennis delen’

Erik Gerritsen, directeur van de KNHB: ‘Het EK 2017 is een groot evenement waarin de atleten centraal staan, en ook de fans een belangrijke rol spelen in de EK-beleving. We zijn er trots op dat naast het tophockey op het EK de focus ook ligt op het delen van kennis. Ik ben ervan overtuigd dat dit toernooi gaat bijdragen aan de populariteit van hockey en de ontwikkeling van de sport. Ik ben blij dat we samenwerken met de EHF en de stad Amsterdam, en we kijken er nu al naar uit om de teams en fans te verwelkomen in ons nieuwe Wagener stadion.’

 


4 Reacties

 1. yentesteenbakkers

  Dat wordt kaartjes bestellen in september😍😊

  1. Thijs den Bouw

   zekerzz

 2. heinvanolst

  Gunstige poule wel

 3. Thijs den Bouw

  Hopen dat zowel de mannen als de vrouwen kampioen worden🏆! Net zoals in Den Haag🇳🇱🇳🇱


Wat vind jij? Praat mee...