Welten bezig aan ijzersterke reeks wedstrijden in Oranje

Lidewij Welten keerde afgelopen zaterdag na zes maanden afwezigheid terug in Oranje. Met een snel doelpunt in de Pro League-wedstrijd tegen de Verenigde Staten (0-5 zege) zette ze een ijzersterke reeks wedstrijden in het Nederlands elftal voort.

Sinds begin vorig jaar heeft Welten met haar spel een flinke stempel gedrukt op de resultaten van Oranje. Met zestien doelpunten en negen assists was ze in de achttien interlands die ze speelde direct betrokken bij 25 treffers. Dat is meer dan elke andere Oranje-international in die periode.

Openingsdoelpunten

De inbreng van Welten is ook helder zichtbaar als we louter haar laatste toernooiwedstrijden onder de loep nemen. In de zes wedstrijden tijdens het WK in Londen en bij haar Pro League-debuut in Amerika had de 188-voudig international in totaal de hand in negen doelpunten van Oranje: zes maakte ze er zelf en drie goals bereidde ze voor.

In drie van de laatste vier toernooiduels nam ze bovendien de belangrijke openingstreffer voor haar rekening en zette ze haar ploeg op het spoor van de overwinning.

Mijlpalen in zicht

Het interlandjaar 2019 belooft voor Welten op basis van de cijfers een bijzonder tintje te krijgen. Zo is ze hard op weg naar haar tweehonderdste interland in Oranje en is ze de doelpuntengrens van 75 interlandgoals tot op drie treffers genaderd.

Ook komt de mijlpaal van vijftig treffers in toernooiverband steeds dichterbij. Met haar doelpunt tegen de Verenigde Staten staat de teller voor de aanvaller van Den Bosch op 43 goals in 119 wedstrijden. In competitieve interlands won Welten tot dusverre 97 keer, tegen vijftien gelijke spelen en slechts zeven nederlagen.

Argentinië pittige tegenstander

Komende zondag staat Welten met Oranje in Buenos Aires tegenover Argentinië. De aanvaller kwam in toernooiverband tegen geen enkele andere ploeg zo vaak in actie als tegen Las Leonas: tot nu toe al zestien keer. In al die duels kwam Welten tot slechts drie goals en incasseerde ze vijf keer een nederlaag, tegen zeven zeges en vier gelijke spelen.

Met vijf verliespartijen in competitieve interlands is Argentinië met afstand de pittigste tegenstander van Welten in haar Oranje-loopbaan. Ze verloor met Nederland op grote toernooien verder alleen van Australië en Spanje na reguliere speeltijd, en van Groot-Brittannië na shoot-outs.


1 Reactie

  1. robvisser

    Het zou al heel mooi zijn als Lidewij tegen Las Leonas opnieuw weet te scoren. Na zo lang niet opgeroepen te zijn voor Oranje kun je niet verwachten dat ze nu de sterren van de hemel speelt, daarvoor heb je spelritme nodig. Als Alyson de hele wedstrijd dezelfde selectie binnen de lijnen brengt als in het eerste kwart tegen de VS, dan zou Nederland van dit Argentinië moeten winnen. Ondanks de resultaten maakten Las Leonas geen goede indruk in de Pro League.


Wat vind jij? Praat mee...