Wereldspitsen Pruyser en Fuchs loven elkaar in aanloop naar clash

Vandaag speelt Nederland om 12:30 in Bhubaneswar de tweede poulewedstrijd van dit WK. Na de riante 7-0 overwinning van zaterdag wacht nu een tegenstander van ander formaat: Duitsland. Het belooft een prachtige clash te worden tussen twee landen die de aanval zullen zoeken. Met Mirco Pruyser aan Nederlandse zijde en Florian Fuchs aan Duitse zijde wordt het ook een schitterend treffen tussen twee van de beste spitsen ter wereld.

Dinsdagavond, na afloop van de laatste trainingen van beide teams in India, blikten we met beide superspitsen vooruit op de burenclash, waarbij we het tweetal vroegen naar de kwaliteiten van elkaar. Het resultaat: twee gretige spitsen voor de camera die niet kunnen wachten om aan de wedstrijd te beginnen en die met groot respect over elkaar spreken. Pruyser is sinds Rio elk toernooi de Nederlandse topscorer op de toernooien. Fuchs werd olympisch kampioen in 2012 en is alom gevreesd vanwege zijn dribbelkwaliteiten in combinatie met een fantastische afronding.

Zowel Oranje als onze oosterburen beginnen woensdagmiddag aan hun tweede poulewedstrijd met drie punten op zak. Duitsland startte het WK met een 1-0 zege op Pakistan, waardoor Nederland en Duitsland nu met elkaar strijden om de koppositie in Poule D en rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales.


Wat vind jij? Praat mee...