WK-duel met Duitsland heeft speciaal tintje voor Caldas

De Oranje Heren staan woensdag in de tweede groepswedstrijd van het WK in India tegenover Duitsland. Nederland gaat op jacht naar een welkome WK-zege tegen de Duitsers in een duel dat voor bondscoach Max Caldas een bijzonder tintje heeft.

De ontmoeting met Duitsland is de honderdste interland van de Oranje Heren sinds de aanstelling van Caldas als bondscoach. Na 99 wedstrijden sinds december 2014 behelst de balans voor de Argentijnse oefenmeester 66 zeges, dertien gelijke spelen en twintig nederlagen (doelcijfers 336-145).

Taaie Duitsers

Oranje gaat in de jubileuminterland van Caldas op jacht naar een welkom succesje tegen de taaie Duitsers. Beide landen stonden negen keer eerder tegenover elkaar op een WK en het Nederlands elftal kwam daarbij drie keer als winnaar uit de strijd, waarvan één keer na verlenging.

De overige zes duels resulteerden in drie gelijke spelen en drie nederlagen, waaronder een dreun van jewelste in 1998 in Utrecht: 1-5. Ondanks die nederlaag in de groepsfase stootte Oranje dat jaar door naar de finale van het WK waarin het met 3-2 won van Spanje.

Het laatste onderlinge WK-duel was tijdens het toernooi van 2014 in Den Haag. Oranje won toen in de groepsfase met 1-0 door een doelpunt van Jeroen Hertzberger, die nu met drie goals gedeeld topscorer van het WK in India is.

Eén zege in laatste zes ontmoetingen

Ook los van het WK kan Oranje wel weer een succesje gebruiken tegen de Duitsers. Van de laatste zes onderlinge interlands met de oosterburen won Nederland er maar één, tegen drie gelijke spelen en twee nederlagen.

Die ene zege betrof de oefeninterland van 9 augustus 2017 in het Spaanse Terrassa, toen goals van Robbert Kemperman (twee), Mink van der Weerden (twee), Bob de Voogd, Thierry Brinkman en Bjorn Kellerman voor een 7-1 eindstand zorgden. Duitsland trad toen wel aan met een B-elftal.

Reeks overwinningen

De Oranje Heren bouwen inmiddels aan een aardige serie overwinningen. De ploeg van Caldas won zijn laatste zeven interlands en maakte daarin 35 doelpunten, een fraai gemiddelde van vijf goals per duel.


2 Reacties

  1. frank-hagemans

    Dat is een mooie reeks, maar tegen Duitsers weet je het nooit. Overigens begint Nederland ook trekjes te krijgen van de Duitse gewoonte om in de laatste minuut de overwinning veilig te stellen.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

    Het einde van een mooie reeks op een moment dat het er echt toe doet...


Wat vind jij? Praat mee...