WK-loting: Oranjemannen tegen Nieuw-Zeeland, Maleisië en Chili

De Oranjemannen nemen het tijdens het WK in India op tegen Nieuw-Zeeland, Maleisië en Chili. Die landen werden donderdagochtend aan Nederland gekoppeld tijdens de loting in Bhubaneswar voor het toernooi dat van 13 tot 29 januari plaatsvindt.

Nieuw-Zeeland is op papier de lastigste klant voor Oranje in hun poule C. De Kiwi’s zijn de huidige nummer negen van de wereld en een vaste waarde op het WK. Ze reikten echter nog nooit verder dan de zevende plaats op het mondiale eindtoernooi. Maleisië, nu tiende van de wereld, is de runner-up van de laatste Asian Games. Op de laatste twee WK’s speelden de Aziaten een bijrol: daar werden ze slechts twaalfde en vijftiende.

Chili is de grote onbekende in de groep van Oranje. De Zuid-Amerikaanse formatie werd verrassend tweede op de laatste Pan-Amerikaanse Spelen en greep daardoor voor de allereerste keer een WK-ticket. Chili is van alle deelnemers het laagstgeklasseerde land, met hun 23ste plaats op de wereldranking. Nederland speelde in z’n rijke interlandhistorie maar één wedstrijd tegen Chili: in 1999 won Oranje in Santiago met grote cijfers: 1-12.

Groepshoofd

Nederland was samen met India, Australië en België geplaatst als groepshoofd. Dat hield in dat deze toplanden elkaar niet konden treffen. Duitsland was het beste land in ‘pot 2’ en is op het WK gekoppeld aan titelhouder België, dat ook Japan en Zuid-Korea ontmoet.

Net als bij het vrouwen-WK plaatst de poulewinnaar zich direct voor de kwartfinales. De nummer twee en drie spelen een cross-over om zich bij de beste acht te scharen.

Het WK wordt gespeeld in zowel Bhubaneswar – waar ook het vorige WK plaatsvond – als in Rourkela. Het is nog onduidelijk in welke speelstad Oranje belandt. De organisatie van het toernooi gaf donderdag aan dat het speelschema binnen een paar dagen bekend wordt gemaakt.


Wat vind jij? Praat mee...