WK op tv: alle kwartfinaleduels live op Ziggo Sport

De laatste en beslissende week van het WK voor dames in Amsterdam en Terrassa is ingegaan. De Oranje Dames komen dinsdag weer in actie. Om 19.30 uur speelt de ploeg van Jamilon Mülders tegen België voor een plek in de halve finales. Deze kwartfinale is te zien op het voor abonnees gratis kanaal 14 van Ziggo Sport en op Ziggo Sport Select.

De uitzending van het duel met België begint al om 18.50 uur en wordt gepresenteerd door John van Vliet. Oud-internationals Kim Lammers en Teun de Nooijer doen de analyse van de wedstrijd. Van Vliet en Lammers verzorgen ook het commentaar van Nederland-België.

Net als eerder tijdens de poulewedstrijden loopt Gerben Engelen als vliegende reporter door het Wagener Stadion. Hij geeft een impressie van de sfeer en zal ook aanwezige oud-internationals en andere topsporters interviewen. Direct na afloop vangt Engelen ook de eerste speelster of coach op voor een flashinterview. Met andere hoofdrolspelers analyseert Van Vliet later de wedstrijd in de studio.

Kwartfinales live

Niet alleen Nederland-België, maar ook de andere wedstrijden in de kwartfinales worden live uitgezonden door Ziggo Sport. Op dinsdag speelt Nieuw-Zeeland vanaf 17.00 uur tegen Duitsland. Dit duel is te volgen via kanaal 14, Ziggo Select en Ziggo Docu. Op woensdag zijn Australië-Spanje (19.00 uur) en Argentinië-Engeland (21.30 uur) live te zien via Ziggo Select en kanaal 14.

Charlotte Englebert wordt gefeliciteerd met haar doelpunt tegen Chili op het WK in Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Ben je geen abonnee van Ziggo, dan heb je een Ziggo Sport Totaal-abonnement nodig. Dat is ook te bestellen als je een andere provider hebt. De wedstrijden zijn met de Ziggo Go-app ook op mobiele apparaten te bekijken.

Niet alleen Ziggo Sport, maar ook de NOS besteedt aandacht aan Oranje. Samenvattingen van de titelhouder worden van commentaar voorzien door Philip Kooke en op dezelfde avond nog uitgezonden op NPO1 en is ook online te zien op nos.nl.

Hockey.nl

Wil je helemaal niks missen, dan moet je ook deze week hockey.nl volgen. We zijn met de voltallige redactie in het Wagener Stadion en vanaf de halve finales in Terrassa aanwezig om te berichten over alle wedstrijden die worden gespeeld.

Josefa Salas en Renée van Laarhoven tijdens het WK-duel tussen Nederland en Chili in Amsterdam. Foto: Willem Vernes

De nadruk ligt natuurlijk op de duels van de Oranje Dames. Elke wedstrijd houden we je via het liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Na afloop vind je direct een wedstrijdverslag en interviewen we voor de camera en in tekst de hoofdrolspelers. Ook op hockey.nl krijg je de samenvatting van Ziggo te zien.

Behalve op de site en de app staan onze social media-kanalen ook vol in het teken van het WK. Op het Instagram-account van hockey.nl zie je bijvoorbeeld ook de mooiste acties en goals van de overige wedstrijden.

Ben je fan van de Oranje Dames volg dan het Instagram-account van OranjeHockey. Vanuit het team maak je daar van dichtbij de spanning en emotie rondom de wedstrijden mee. Maar ook op de trainingen zijn we aanwezig, zodat je precies ziet van de Oranje Dames  op en buiten het veld doen.

Uitzendschema Ziggo Sport

Datum Tijd Wedstrijd Ziggo Kanaal
12 juli 17:00 Nieuw-Zeeland-Duitsland Kanaal 14 + Select + Docu
12 juli 19:30 Nederland-België Kanaal 14 + Select
13 juli 19:00 Argentinië-Engeland Kanaal 14 + Select
13 juli 21:30 Australië-Spanje Kanaal 14 + Select

*Wijzigingen voorbehouden


Wat vind jij? Praat mee...