WK: samenvatting en reacties finale Nederland – België

Nederland verloor zondag de WK-finale tegen België en moest de gouden plak aan onze Zuiderburen laten. Bekijk hier de samenvatting van Nederland tegen België met de reacties uit het Nederlandse en Belgische kamp.

Samenvattingen WK-finale

Waar ging het mis met Oranje? Hoe verliepen de shoot-outs. Kijk hier alle beelden terug.

Topscorer Alexander Hendrickx

Hij speelt in de competitie bij het bescheiden Pinoké in de Nederlandse Hoofdklasse, maar Alexander Hendrickx werd dit WK wel gekroond als topscorer, samen met Blake Govers van Australië. Wij spraken de kersverse wereldkampioen uit België.


4 Reacties

 1. lize

  Het Belgische Hockey een grote familie,ze zijn elkaars beste vrienden ,noemen elkaar Broeders !! ;waar de beste spelers al tien jaar meerdere malen heel veel kansen krijgen om te falen en te presteren,steeds weer en kans krijgen om weer aan te sluiten ook al vallen ze af door blessure of persoonlijke omstandigheden ,de spelers helpen en vinden elkaar Telepathisch op het veld hierdoor , in hun jeugd heel veel proberen en doen ,veel dribbelen en lekker creatief zijn ,die Spirit van het Hart en weinig taktiek, dat is de Winnaar vandaag. gefeliciteerd Belgie . Tegenover een Nederland altijd grote spelers analyseren en bestraffen als voorbeeld dienend voor de rest : DeNooier en Taekema bij VanAss ,Hertzberger en nu Kellerman bij Caldas (jammer dat Caldas daar ook aan meegedaan heeft): en al vanaf de jeugd gezeik aan je kop van gediplomeerde trainers die jou vertellen wat je niet Mag doen en overdreven Taktisch te werk gaan . Dat is de Grote Verliezer Vandaag ! zolang Nederland niet beseft een andere Koers te moeten Varen hierin zal een WK-titel nog veel verder verwijdert zijn dan vandaag ?!

 2. robvisser

  Super sportief interview van Hockey.nl met Alexander Hendrickx. Dat zie ik andersom niet gebeuren, had Nederland deze pot gewonnen. Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Het had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Wel hebben de Oranje heren een structureel probleem, de aanloop naar de finale was gewoon niet goed genoeg en het zal echt anders moeten met dit team.

 3. rosa1991

  Good lord, Nuchterrr, het mag wel duidelijk zijn dat jouw schrijfstijl niet nuchter is. Doet pijn aan de ogen dit

 4. lize

  Rosa1991 ik vond het ook pijnlijk had liever een leuke verhaal verteld ,Helaas !


Wat vind jij? Praat mee...