WK-schema: Oranje start in Rourkela, finale in Bhubaneswar

De Oranje Heren slaan de poulefase van het WK in India af in Rourkela en verkassen later naar Bhubaneswar. Dat heeft de FIH dinsdagochtend bekendgemaakt. Het wereldkampioenschap in India (vrijdag 13 januari-zondag 29 januari) wordt zoals bekend in twee speelsteden gespeeld. Na de poulefase speelt Oranje alle resterende wedstrijden in het Kalinga Stadion.

Het toernooi wordt op vrijdag 13 januari geopend door Argentinië en Zuid-Afrika in het Kalinga Stadion in Bhubaneswar. Een dag later komt Oranje voor het eerst in actie tegen Maleisië. Op maandag 16 januari speelt de ploeg van Jeroen Delmée tegen Nieuw-Zeeland. De eerste twee wedstrijden van Oranje zijn in Rourkela, om precies te zijn in het gloednieuwe Birsa Munda Stadion. Het laatste pouleduel van het Nederlands elftal – tegen Chili – vindt plaats in Bhubaneswar. Alle teams komen in beide speelsteden in actie.

Nederland is ingedeeld in poule C. Hieronder het overzicht van de poulefase:

Datum  Wedstrijd  Locatie Tijdstip 
Zaterdag 14 januari Nederland – Maleisië Rourkela 15.00 uur (10.30 uur NL)
Maandag 16 januari Nieuw-Zeeland – Nederland Rourkela 15.00 uur (10.30 uur NL)
Donderdag 19 januari Nederland – Chili Bhubaneswar 15.00 uur (10.30 uur NL)

Slotstuk geheel in Bhubaneswar

Nadat de poulefase voorbij is, hoeft de ploeg van Delmée niet meer terug te keren naar Rourkela. Zowel de cross-over (mocht Oranje op plek twee of drie eindigen in de poule) als de kwartfinale (de nummers één van de poule plaatsen zich hier direct voor) is voor Oranje in Bhubaneswar. Ook de halve finales en de finale worden daar gespeeld. Bhubaneswar is de plek waar de Oranje Heren in 2018 – nog onder leiding van oud-bondscoach Max Caldas – het tot de finale schopten. Die werd destijds na shoot-outs verloren van België.

Het complete WK-schema vind je hier.


Wat vind jij? Praat mee...