De wonderschoonste van allemaal: Kempermans goal in de EK-finale

We zijn aangekomen bij ons absolute nummer 1-moment van 2017. En zeg nou eerlijk. Hadden we voor iets anders kunnen kiezen dan de buitenaards prachtige goal die Robbert Kemperman in de finale van het Europees kampioenschap in het Wagener Stadion maakte? Natuurlijk niet. In deze reportage blikt Kemperman op een besneeuwd veld in het Wagener Stadion uitgebreid terug op zijn eigen goal.

Kemperman probeert een paar maanden later de goal na te doen en vertelt over hét hockeymoment van 2017. Het was de EK-finale waarin Oranje met 0-2 achterstond, de zeperd in de poulefase – 0-5 – nog vers in het geheugen. Maar dan geeft Sander de Wijn over de breedte van het veld een scoop op ploeggenoot en vriend Kempie. Die haalt ongenadig hard uit en schiet binnen voor Nederland. Alle 10.000 aanwezigen voelen de kracht van het schot en gaan staan op de banken. Het was pas de aansluitingstreffer, de 1-2, maar iedereen in het Wagener wist na dat magische doelpunt: Oranje gaat doorpakken en dit toernooi winnen. Zijn en ons absolute hoogtepunt van 2017.

Genoeg gepraat, geniet nog een keer van het doelpunt van Kemperman en zijn eigen uitleg. En nog een keer. En nog een keer.

Win een gesigneerde adidas-stick van Robbert Kemperman

Wil jij een gesigneerde adidas-stick van Robbert Kemperman winnen? Maak dan een video waarin jij het doelpunt van het jaar van Robbert Kemperman naspeelt, inclusief juichen. Stuur je video op naar redactie@hockey.nl.

 


Wat vind jij? Praat mee...