Wordt Oranje wereldkampioen volgens de bookmakers?

Gokken op het wereldkampioenschap in India (13 – 29 januari). Kan dat überhaupt? En zo ja, wat zeggen de bookmakers? Maakt Nederland een beetje kans op de wereldtitel?

Online een wedje leggen op welke ploeg als eerst de bal mag ingooien. Geld inzetten of er wel of niet in het eerste kwartier een hoekschop wordt genomen. In het voetbal kun je het zo gek niet verzinnen, of je kunt er wel op gokken. En met een beetje geluk en lef dus een fortuin aan verdienen. Maar hoe zit dat in een kleinere sport als het hockey? Valt er straks op het wereldkampioenschap in India te gokken op welk kanon de eerste strafcorner van het toernooi binnenpusht? Kun je wedden op welke speler als eerst tegen een gele kaart aanloopt?

Om na een korte speurtocht op het internet meteen antwoord te geven op die laatste twee vragen: dat kan niet. Althans, niet via de bekende en in Nederland toegankelijke gokwebsites. Of het nu Toto, Bet365, Circus of LiveScore is: allemaal bieden ze (vooralsnog) niet de mogelijkheid om geld in te zetten op het WK hockey. BetCity, Unibet en Jacks zijn de enige die dat wel doen. BetCity is zelfs de officiële partner van de internationale hockeybond FIH. Maar al deze drie online casino’s bieden alleen de mogelijkheid van het voorspellen van de wereldkampioen. Dus niet welke speler de eerste overtreding maakt of welke land de eerste lange corner versiert.

Het Nederlands elftal van Jeroen Delmée speelt vanaf deze week op het wereldkampioenschap in India (13 29 januari). Foto: Koen Suyk

Wat zeggen de bookmakers over Nederland?

De enige vraag die er dus toe doet in het kader van het krijgen van een dikkere portemonnee, luidt dus als volgt: wie wordt er wereldkampioen? Toevallig – of misschien juist niet – zijn BetCity, Unibet en Jacks daar volstrekt eensgezind over. Op welk van de zestien deelnemende landen je ook wilt inzetten: bij elk van deze drie goksites zijn de quoteringen precies hetzelfde. Alsof ze bij elkaar aan het afkijken zijn.

Hoe zit het met de kansen van Nederland? Daarover zijn ze gematigd positief. Hun belangrijkste conclusie: Oranje wordt geen wereldkampioen. Maar de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée vliegt volgens hen wel met een medaille terug naar huis: de bronzen plak. Wie gokt op Nederland (5,50) kan best een smak geld verdienen. Voor elke euro die je inzet op Oranje, krijg je bij winst van de wereldtitel 5,50 euro uitgekeerd.

Topfavoriet onder de bookmakers is Australië (4,00), de nummer één van de wereld. Op de tweede plaats staat België (4,50), de nummer twee van de wereld. Nederland (5,50), favoriet dus voor het brons, is de nummer drie van de wereld. Wie er de grootste kans maken om vierde, vijfde, zesde en zevende worden? Duitsland (8,00), Engeland (8,00), India (10,00) en Argentinië (14,00), de nummers vier, vijf, zes en zeven van de wereld. Het is wel duidelijk dus dat de goksites een blik op de wereldranglijst hebben geworpen om de quoteringen te bepalen.

De mindere goden op dit WK, volgens de bookmakers dan? Frankrijk (31,00), Zuid-Afrika (31,00), Wales (41,00), Maleisië (51,00) en Zuid-Korea (51,00). Het rijkst kun je worden van inzetten op Japan (76,00) of Chili (76,00). Maar of dat nou zo verstandig is?

Update donderdag 15:00 uur: sinds vanmiddag nemen de opties op BetCity, Unibet en Jacks toe. Inmiddels bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om geld in te zetten op de winnaar van de wedstrijden die morgen worden gespeeld. Daarnaast kan er per duel op de uitslag van het eerste kwart worden gegokt en of er meer of minder dan 5,5 keer wordt gescoord. 


Wat vind jij? Praat mee...