Yibbi Jansen en Famke Richardson met Oranje Dames naar VS

Yibbi Jansen (Oranje-Rood) en Famke Richardson (SCHC) zijn de opvallendste namen in de trainingsgroep van bondscoach Alyson Annan, die in januari op trainingsstage naar de Verenigde Staten vertrekt. De Oranje Dames gaan van 10 januari tot en met 1 februari naar San Francisco.

Voor beide talentvolle speelsters, die in september in Valencia met Jong Oranje Europees kampioen werden, is het de eerste keer dat zij in de trainingsgroep van Annan zijn opgenomen.

Famke Richardson in actie voor SCHC. Foto: Willem Vernes

 

In vergelijking met de selectie van de Hockey World League in Nieuw-Zeeland keren de van hun blessures herstelde Kitty van Male en Eva de Goede (beiden Amsterdam) terug in de 27-koppige trainingsgroep. Daarnaast is Lisanne de Lange (Laren) opgeroepen nu onderzoek heeft uitgewezen dat zij geen afwijking aan haar hart heeft. Verder keren ook Lieke Hulsen (Den Bosch), Sanne Koolen (Den Bosch) en Margot Zuidhof (Hurley) terug, nadat Annan hen eerder passeerde voor de Hockey World League in Nieuw-Zeeland, waar Nederland op de eerste plaats eindigde.

Aanvallers Charlotte Vega (Amsterdam) en Valerie Magis (Oranje-Rood) ontbreken. Ook Maxime Kerstholt (Laren), die eerder van Annan te horen kreeg dat ze rust moest houden, gaat niet mee naar San Francisco.

Met de stage in de Verenigde Staten begint voor de Oranje Dames de voorbereiding op het WK, dat van 21 juli tot 5 augustus in Londen plaatsvindt.

Volledige selectie

De volledige trainingsselectie voor wintertrip ziet er als volgt uit:


Naam
Club
Ireen van den Assem Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Lieke Hulsen Den Bosch
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (K) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Lisanne de Lange Laren
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Kitty van Male Amsterdam
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong
Julia Remmerswaal (K) hdm
Famke Richardson SCHC
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (K) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch
Margot Zuidhof Hurley

 


3 Reacties

 1. vostammer

  Wat een onzin om met dezegroep een peperdure reis naar Amerika te maken. De VS staan toch niet bekend als een hockey walhalla waariets te leren is? Als nu nu met RyanAir naar Malaga vliegt voor aangenaam weer, ok. Maar dit is verkwisting van heel veel geld.

  1. robvisser

   Als er geen geld voor was, dan zou het niet zijn gedaan. Wie zegt overigens ook dat het Nederland niks oplevert, financieel gezien? Aan de Nr. 1 van de wereld zou best wel eens een prijskaartje kunnen hangen en het zou ook kunnen zijn dat de kosten (deels) worden vergoed. Het lijkt me verstandig om zoveel mogelijk internationale wedstrijden te spelen, als voorbereiding op het WK. Zoveel gelegenheid is er niet. Het is daar waarschijnlijk beter weer dan hier en je kunt nu ook weer wat nieuwe speelsters uitproberen die zijn toegevoegd. De VS is een taai team en iedereen wil tegen Nederland presteren. Ook in dat opzicht is het heus wel de moeite waard.

  2. robvisser

   Het artikel wekt de indruk alsof er alleen wat getraind wordt, maar het vermeldt niet dat Nederland in totaal vier wedstrijden speelt tegen de Verenigde Staten.


Wat vind jij? Praat mee...