Yibbi Jansen na twee rake strafcorners: ‘Puur op intuïtie’

De Oranje Dames wonnen na de 1-0 zege van vrijdag ook het tweede Pro League-duel zaterdag met Spanje, maar dan met shoot-outs. In de reguliere speeltijd bleef de ploeg van interim-bondscoach Jamilon Mülders steken op 2-2.

Xan de Waard blikte terug op het tweeluik in Valencia, waarbij ze in de eerste wedstrijd een stukje tand verloor na een harde botsing. Het tweede duel kende ook een bijzonder moment voor De Waard. Haar shoot-out werd afgekeurd, al was deze beslissing discutabel.

Bij de afwezigheid van Frédérique Matla nam Yibbi Jansen in het tweede duel met Spanje de strafcorners. De speler van Stichtsche scoorde twee keer: één keer hoor en één keer hard laag op de plank. ‘Puur op intuïtie’, vertelde Jansen na afloop.


6 Reacties

 1. robvisser

  Yibbi is een echte strafcornerspecialist, Matla heeft dat minder en heeft beslist een lager rendement. Daarom verbaasde het me ook dat Yibbi in de eerste wedstrijd tegen Spanje niet aan de beurt kwam toen Matla het moeilijk had met de strafcorners. Het was trouwens wel verrassend dat Matla er in de tweede wedstrijd tegen Spanje helemaal niet bij was. Ik vond Nederland een goede eerste helft spelen in de tweede wedstrijd, maar ze hebben te weinig kansen gecreëerd in die fase van overwicht. Pien Sanders is niet altijd even solide achterin. Vooral met de passing ging ze een paar keer in de fout. In de tweede helft werd het wat minder met de Oranje dames. Spanje speelde alsof ze de finale van de World Cup speelden, diezelfde mindset had Nederland niet. Je hoeft nu ook nog niet te pieken natuurlijk. Jammer dat Lidewij Welten en Xan de Waard weinig in het verhaal voorkwamen vandaag.

 2. Sjang Fijen

  Houd jij die intuitie maar mooi intact Yibbi, goed voor je spel en prachtig voor ons als kijkers daarvan te mogen genieten. Duidelijk dat je het dal in je carriere lang en breed hebt verlaten en je je steeds meer ontpopt tot een dominante technisch begaafde speelster, mij herinnerend zoals je jaren geleden als jonkie bij de A1 van Den Bosch ontpopte. Dat beeld van toen staat nog steeds op mijn netvlies. Technisch mooi en effectief spel met twee fraaie goals uit de strafcorner tegen de Espagnollas, snoeihard en met precisie uitgevoerd. Juweeltjes. Een fraaie shout- out score als bonus. Ik denk dat de periode van Jansen wel Jansen niet bij Oranje nu wel voorbij is. Yibbi is een blijvertje. Groet van .......Sjang.

 3. lynnBosman

  Dat je een keer niet wint, dat kan. Is nog geen ramp. Je bouwt aan een nieuw team met een nieuwe verdediging aangezien er 3 van de vaste 5 zijn gestopt. Ik ben het met Rob Visser eens dat Sanders af en toe erg slordig was en daardoor Oranje in de problemen bracht. Als Oranje scherper was en naar de video was gegaan de eerste goal waarschijnlijk niet gaf geteld. Nu niet gedaan, maar het zijn toch dingen om scherp op te blijven. Ik vond ook Keetels slordig terwijl zij normaal erg solide speelt. Ik mis toch wel een Leurink met haar slimme pases. De Waard en Nunnink hebben dat ook, maar het was allemaal net niet. Wat oranje liet zien was niet goed genoeg, te weinig veldkansen en in de verdediging stond het ook niet altijd even goed. Positief de corners van Jansen, heeft minder kansen dan Matla nodig. Ook haar spel is erg verbeterd. Shoot outs ook positief. Mooi om Fortuin en Veenendaal weer te zien. Ik begreep ook niet helemaal waarom Matla op de tribune zat. Weet iemand waarom Plönissen helemaal niet speelde?

 4. pietersmits

  Het is niet erg om een keer niet te winnen, maar het was echt niet goed. Het was echt nog heel ver verwijderd van het normale niveau van de dames. Om eerlijk te zijn is er toch wel een begin van bezorgdheid bij mij.

 5. Eelco Houwink

  Die corner van Yibbi is echt bijzonder. Ten eerste onmogelijk om te anticiperen vanwege die laatste uitzwaai. Ten tweede geeft die zwaai ook zoveel extra snelheid mee. Ik heb dat bij vrouwen nog nooit gezien.

 6. pietersmits

  Ik wil niet zuur doen, want prima erin geslingerd, maar ze werd ook totaal niet verdedigd. Ik vond dat heel vreemd.


Wat vind jij? Praat mee...