Ziggo Sport pakt uit tijdens WK hockey: 30 duels live

Ziggo Sport pakt tijdens het WK hockey flink uit. De sportzender zendt liefst 30 van 44 duels die in Terrassa en het Amsterdamse Wagener Stadion worden gespeeld live uit op een van haar sportzenders. Alle duels van de Oranje Dames zijn te zien op het voor abonnees gratis kanaal 14 van Ziggo Sport. 

Ziggo kleedt de wedstrijden van de Oranje Dames aan met een uitgebreide voor- en nabeschouwing. Bij de openingswedstrijd van Oranje, zaterdag om 19.30 uur tegen Ierland, begint de uitzending al om 18.45 uur. Ziggo heeft op de tribune van het Wagener Stadion een studio gebouwd waar presentator John van Vliet samen met de oud-internationals Kim Lammers en Teun de Nooijer een programma rond de wedstrijden verzorgt. Lammers en Van Vliet geven tijdens de wedstrijden ook het commentaar. Het duo was de afgelopen maanden ook verantwoordelijk voor het commentaar bij de duels van de Nederlandse teams in de FIH Pro League.

Van Vliet kijkt uit naar de samenwerking met de twee oud-internationals. ‘Ik vind dat Kim heel veel toevoegt. Ze is enorm goed in staat om snel momenten te duiden, heeft vaak niet eens een herhaling nodig. Of dat nou aanvallende looplijnen zijn of de verdedigende corner. Ze ziet snel wat er aan de hand is en is niet bang om haar mening te geven’, zegt Van Vliet.

Recordinternational De Nooijer zit in de studio voor de analyse. Van Vliet: ‘Hij heeft een analyse-apparaat waarop hij ook tekeningen kan maken. Samen met zijn vaak verrassende kijk op het hockeyspel, ben ik ervan overtuigd dat Teun veel gaat toevoegen.’

De equipe van Lammers, Van Vliet en De Nooijer reist ook naar Spanje, waar de halve finale en de finale worden gespeeld.

Couleur local

Ook de couleur local wordt door Ziggo Sport niet vergeten. Elke wedstrijd van Oranje loopt Gerben Engelen als vliegende reporter door het stadion. Hij geeft een impressie van de sfeer en zal ook aanwezige oud-internationals en andere topsporters interviewen.

Direct na afloop vangt Engelen ook de eerste speelster of coach op voor een flashinterview. Met andere hoofdrolspelers analyseert Van Vliet later de wedstrijd in de studio.

Het belooft weer een volle bak te worden tijdens de wedstrijden van Oranje in he Wagener Stadion. Foto: Koen Suyk

Behalve de wedstrijden van Oranje voorziet Ziggo Sport ook de openingswedstrijd en alle duels vanaf de kwartfinale met Nederlands commentaar. Van Vliet en Tim Steens nemen bij die WK-duels de microfoon ter hand. De andere poulewedstrijden die Ziggo uitzendt, worden getoond met het originele Engelse commentaar.

Om alle wedstrijden te kunnen kijken, heb je een Ziggo Sport Totaal-abonnement nodig. Dat is ook te bestellen als je een andere provider dan Ziggo hebt. De wedstrijden zijn met de Ziggo Go-app ook op mobiele apparaten te bekijken.

NOS

Ben je geen abonnee van Ziggo en heb je geen Ziggo Sport Totaal-abonnement, dan kun je bij de NOS de samenvattingen van de Oranje-wedstrijden zien. Die worden van commentaar voorzien door Philip Kooke en worden dezelfde avond nog uitgezonden op NPO1 en zijn ook online te zien op nos.nl.

Philip Kooke van de NOS en Frédérique Matla. Foto: Willem Vernes

hockey.nl

Wil je helemaal niks missen, dan hockey.nl moet je de komende twee weken ook hockey.nl volgen. We zijn met de voltallige redactie in het Wagener Stadion en vanaf de halve finales in Terrassa aanwezig om te berichten over alle wedstrijden die worden gespeeld.

De nadruk ligt natuurlijk op de duels van de Oranje Dames. Elke wedstrijd houden we je via het liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Na afloop vind je direct een wedstrijdverslag en interviewen we voor de camera en in tekst de hoofdrolspelers. Ook op hockey.nl krijg je de samenvatting van Ziggo te zien.

Xan de Waard juicht na het doelpunt van de Oranje Dames tegen Argentinië tijdens de Pro League op Union. Foto: Willem Vernes

Behalve op de site en de app staan onze social media-kanalen ook vol in het teken van het WK. Op het Instagram-account van hockey.nl zie je bijvoorbeeld ook de mooiste acties en goals van de overige wedstrijden.

Ben je fan van de Oranje Dames volg dan het Instagram-account van OranjeHockey. Vanuit het team maak je daar van dichtbij de spanning en emotie rondom de wedstrijden mee. Maar ook op de trainingen zijn we aanwezig, zodat je precies ziet van de Oranje Dames  op en buiten het veld doen.

Uitzendschema Ziggo

Bekijk hier het uitzendschema van Ziggo Sport voor het eerste speelweekend. Dit programma wordt later geüpdatet.

Datum Tijd Wedstrijd Ziggo Kanaal
1juli 21:30 Spanje – Canada Ziggo Sport Voetbal
 2 juli 16:30 Duitsland – Chili Ziggo Sport Voetbal of Docu
2 juli 19:30 Nederland – Ierland Ziggo Sport + kanaal 13
2 juli 21:30 Australië  – Japan Ziggo Sport Voetbal of Docu
3 juli 16:30 Engeland – India Ziggo Sport Voetbal
3 juli 19:30 Duitsland – Nederland Ziggo Sport/ Ziggo Sport Voetbal
3 juli 21:30 Spanje – Argentinië Ziggo Sport Voetbal

 


6 Reacties

 1. gerardvanstijn

  Het spijt me, maar ik ben niet zo positief over als jullie. Wéér een sport achter de betaalmuur. Waardoor vermoedelijk veel mensen niet zullen kijken.

  1. arieaudier-nl

   Inderdaad Watch hockey is een ramp, ga daar echt niet voor betalen. Hockey populair maken lukt zo in ieder geval niet!

 2. GijsH

  De echte hockey (& overige sport)liefhebber heeft sowieso al een ziggo abonnement, dus het is gratis ;)

 3. robvisser

  @gerardvanstijn Het blijft een lastige discussie. Mensen die het ervoor over hebben om hiervoor te betalen zijn er uiteraard blij mee. Vier jaar geleden werden in Nederland volgens mij alleen de wedstrijden van Oranje uitgezonden, dus dit is een stap voorwaarts.

 4. moricehoogteijling

  Zijn er nog andere manieren om de wedstrijden te kijken. Ik heb geen Ziggo. Ik wil best wat betalen, maar liever niet bij Ziggo.

 5. smul

  fijn dat er zoveel wedstrijden uitgezonden worden. Alleen Tim Steens moet niet zoveel praten tijdens de wedstrijd. Wij denken dat iedereen die kijkt de regels wel kent. marianne ploegmakers


Wat vind jij? Praat mee...