15-1 zege voor Push: ‘Je wint liever met 1-0 in de laatste minuut’

Vijftien doelpunten maakte Push, de nog ongeslagen koploper in de Overgangsklasse A, afgelopen zondag tegen het arme Zwolle (15-1). ‘Op een gegeven moment was bijna elke bal raak’, lacht Sophie van Nieuwamerongen, speelster van Push.

Wanneer haar gevraagd wordt of ze eigenlijk in staat is alle doelpuntenmakers op te sommen, enkele dagen na de epische overwinning op één uur en drie kwartier rijden vanuit Breda, waar Push gevestigd is, klinkt Van Nieuwamerongen opvallend vol zelfvertrouwen. Dat moet geen probleem zijn, stelt ze lachend. Alsof het 3-0 geworden is, in plaats van 15-1.

‘Puk Holleman heeft drie keer gescoord’, stelt ze vastberaden. ‘Datzelfde geldt voor Freeke van Dongen. Dan heb je Anne Versluis. Zij heeft twee keer gescoord. Lobke van Nistelrooij ook. Uhm, even denken. Oh, Roos Weekers natuurlijk. Zij heeft één keer gescoord. En ik dan. Ik twee keer. Nou, dat was het volgens mij, toch. Klopt dat?’

–  Je vergeet Maartje Pierik.
‘Oh ja, Maartje natuurlijk. Zeker! Zij heeft ook twee keer gescoord. Hoe kan ik haar nou vergeten? Ik zat nog wel met haar in de auto, samen met Freeke en Puk. Op de terugweg zeiden we tegen elkaar: we waren vandaag een productief groepje. Samen maakten we tien goals, haha.’

Je wint liever met 1-0, door een goal in de laatste minuut, dan met 15-1. Sophie van Nieuwamerongen

Zondagochtend, lang voordat bekend was dat de wedstrijd in 15-1 zou eindigen, was het de manager van Push Dames 1 die met een bijzonder verhaal op de proppen kwam. Ze had gedroomd dat drie speelsters zouden scoren. Puk Holleman, Lobke van Nistelrooij en Sophie van Nieuwamerongen.

De wedstrijd tegen Zwolle was slechts zes minuten onderweg, of het stond al 0-3. Doelpuntenmakers: Puk Holleman, Lobke van Nistelrooij en Sophie van Nieuwamerongen.

Na het eerste kwart was het 0-4. In de rust 1-6. Op het laatste fluitsignaal 1-15.

– Kregen jullie geen medelijden met Zwolle?
‘Haha, ach. Je wilt natuurlijk ook dat iedereen in het team een goed gevoel heeft. Sommigen meiden hadden dit seizoen nog niet gescoord. Dan is het lekker om vertrouwen te tanken. We zijn dus niet minder ons best gaan doen. Integendeel. Maar je houd er wel een dubbel gevoel aan over natuurlijk. Je wint liever met 1-0, door een goal in de laatste minuut, dan met 15-1. Bovendien is het voor de tegenstander natuurlijk niet leuk. Zelf heb ik, in de Hoofdklasse, ook wel eens dik verloren. Met 14-0, geloof ik.’

Haar gedachten gaan terug naar 10 april 2016, toen Push verloor van Den Bosch. Niet met 14-0, maar met 15-0. ‘Nee, dat was niet leuk. Écht niet leuk. Bij Den Bosch lukte alles, bij ons helemaal niets. Het einde van het seizoen was aangebroken, we wisten dat we gingen degraderen, dus de motivatie was weggezakt. We hoopten dat we nog een redelijke uitslag konden neerzetten, maar dat is niet gelukt. Lachend: ‘Eén ding staat me nog helder voor de geest. Dat mijn man gelukkig niet gescoord heeft, haha.’

Push won zondag van Zwolle met 15-1. Foto: Peter Denekamp.

Doelsaldo van +21. Na drie wedstrijden

Behalve tegen Zwolle zette Push eerder dit seizoen nóg een grote uitslag neer. Tegenstander Alecto werd de eerste wedstrijd verslagen met 7-1. Momenteel staat Push met negen punten bovenaan, met een doelsaldo van +21, twee punten boven stadgenoot Breda.

‘Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen haar taak blijft uitvoeren wij elke wedstrijd kunnen winnen. En dat we dus kampioen kunnen worden. Al hebben we in vergelijking met vorig seizoen wel zeven nieuwe speelsters. Dus we zullen even de tijd nodig hebben om op elkaar ingespeeld te raken.

– Dus de volgende keer dat jullie tegen Zwolle spelen, winnen jullie met 20-0?
‘Haha, nee. Dat zal ik nooit zeggen.’


2 Reacties

  1. jobe

    Als je met meer dan 10 doelpunten verliest per direct wisselen met een team van de klasse eronder. Zelfs op 1 been kun je nog meer weerstand bieden.

  2. Freekie

    'wel eens' Dat gebeurde Push dat verdwaalde seizoen continue...


Wat vind jij? Praat mee...