6-puntenwedstrijd Huizen-HIC beslist door verlossende goal Stuij

Tientallen kansen, waarvan een handjevol opgelegde, telde de wedstrijd tussen Huizen en HIC in de Overgangsklasse Dames. De keepers leverden echter goed werk en er leek haast een vloek op beide goals te liggen: de bal ging net voorlangs, werd van de lijn gehaald en stuiterde over sticks die al klaarlagen om te tippen. Kortom: hij wilde er niét in. Tot captain van HIC Judith Stuij in de 65ste minuut toesloeg: 0-1.

De wind had vrij spel op het complex van Huizen, maar dat weerhield het publiek er niet van om naar deze kraker in de OVK B te komen kijken. Koploper Huizen tegen runner-up HIC: een klassieke zespuntenwedstrijd. Huizen liet meteen haar tanden zien in de eerste paar seconden, toen Gitte Michels ver scoopte en Huizen meteen de cirkel van HIC kon binnentreden. Gescoord werd er echter niet. Dat bleek wel vaker zo in deze wedstrijd. Na een slordige openingsfase met veel balverlies van beide kanten pakte HIC het initiatief. Strafcorners, vrije schotkansen: het was allemaal niet genoeg om op voorsprong te komen. Het tweede deel van de eerste helft was duidelijk voor Huizen, wat mogelijk nóg meer opgelegde kansen kreeg.

In de 65ste minuut blijkt het tóch mogelijk

‘Ik vond ons in de eerste helft goed, maar in de tweede helft hadden we het lastig. Ook omdat we veel kaarten kregen’, stelde HIC’s Judith Stuij. En inderdaad: in die tweede helft was Huizen de bovenliggende partij, al werden er aanzienlijk minder kansen gecreëerd dan voor rust. Maar dan, in de 65e minuut, bleek het tóch mogelijk. In een drukke cirkel belandde de bal bij Stuij, die bij de tweede paal in een leeg goal kon pushen. Niet te missen, maar zo stelde ze na afloop glunderend: ‘Je moet hem toch maar maken.’ In de resterende vijf minuten kreeg Huizen nog een strafcorner, maar die werd verkeerd gestopt. Even later ging de bal, na een lange corner, alsnog de goal in. ‘Ze juichten heel overtuigend’, vond Stuij. ‘Maar die bal was door ons aangeraakt, niet door hen.’ Ook de scheidsrechters doorzagen dat, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 winst voor HIC.

‘Het was een pittige strijd, met een aantal 100 procent kansen aan beide kanten. Wij hebben op vechtlust gewonnen’, vatte Stuij het duel samen. ‘Voor ons had er meer ingezeten’, baalde Huizen-speelster Gitte Michels. ‘Wij waren slordig met onze kansen. Zij profiteren dan uiteindelijk in de slotfase. Dat roep je over jezelf af als je zelf je kansen niet maakt.’

Kim Lammers speelt mee: ‘Extra coach in het veld’

Bij Huizen speelde assistent-coach en oud-international Kim Lammers, die ook op de spelerslijst staat, mee in het duel. Als enige in een shirt zonder naam erop en ook in het veld druk coachend. Het geheime wapen kon echter ook het verschil niet maken. ‘Kim is in eerste instantie assistent-coach, maar toen we een aantal blessures hadden kon zij inschuiven’, vertelde Michels. ‘Dat is wel heel fijn. Ze is een soort extra coach in het veld, ze zet iedereen om zich heen heel effectief neer.’

Vol voor de play-offs

Stuij en Michels stelden beiden met overtuiging dat zowel HIC als Huizen vol voor de play-offs gaan. ‘We staan nu nog maar één punt achter op Huizen. Als we dit spel de komende wedstrijden doorzetten zie ik ons op een goede plek eindigen’, verwacht Stuij. ‘En daarmee bedoel ik dus een play-offplek, al is het wel echt een spannende competitie. Vier à vijf ploegen maken nog kans op de play-offs.’ Michels: ‘Wij doen onszelf tekort als we niet uitspreken dat we vol voor de play-offs gaan. En we staan nog steeds eerste.’