Argentijnse Jimena Cedrés kiest voor Rotterdam

HC Rotterdam heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van de 23-jarige Argentijnse Jimena Cedrés. De international gaat in Rotterdam studeren en sluit na het Olympisch hockeytoernooi, waar ze als reserve op de lijst bij Argentinië staat, bij het team aan. Cedrés wil naar eigen zeggen haar kunde en ervaring inzetten om op die manier het team naar een hoger plan te tillen.

Op dit moment speelt Cedrés nog in Argentinië voor San Fernando, in Buenos Aires en speelde ze al meer dan 90 interlands voor het Argentijnse nationale 11-tal. Met dat team versloeg ze anderhalve week geleden Nederland nog in de finale van de Champions Trophy.

Verheugd

Bij Rotterdam wordt met tevredenheid gereageerd op de komst van de Argentijnse. De nieuwe coach Kees Wortman zegt zelfs heel verheugd te zijn. ‘Met haar internationale ervaring zal zij Rotterdam kunnen helpen om uiteindelijk op een hoger niveau te kunnen gaan spelen.’

Een eer

Ook Cedrés zelf is zeer in haar nopjes met de overgang naar Nederland. Niet alleen vanwege haar vriendje, maar zeer zeker ook voor het team. ‘Het is een eer om voor Rotterdam te mogen spelen’, zegt ze. ‘Ik draag graag mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van het team.’

Cedrés maakte er eerder al geen geheim van om in Nederland aan de bak te willen. Haar vriendje Lucas Martinez tekende namelijk eerder al een contract bij HGC.


Wat vind jij? Praat mee...