Dames OVK Poule B: Topper op Roggewoning onbeslist

De competitieouverture in poule B leverde direct een topper op: HGCDe Terriërs. Beide ploegen eindigden vorig seizoen als de nummers één en twee in dezelfde poule. Het duel op de Roggewoning eindigde in 1-1. Rood-Wit leverde een puike prestatie door Tilburg op 4-4 te houden.

Bekijk direct de uitslagen in Poule A
Bekijk direct de uitslagen in Poule B

Een terecht gelijkspel

Zowel HGC als De Terriërs had na afloop het gevoel dat ze er beide met de winst vandoor hadden kunnen gaan. Juist dan lijkt een gelijkspel de beste uitslag. Evelien de Haan (HGC) was meer tevreden dan collega-coach Jeroen Visser. De thuisclub miste de geschorste Marjolein Ceulen en een aantal geblesseerde speelsters. De Terriërs speelde voor de rust slordig en onrustig, aldus Visser. ‘Na rust deden we het aanmerkelijk beter. In de 37e minuut komen we op 0-1, maar naarmate de tijd verstreek gingen we steeds meer achteruit lopen om onze voorsprong te verdedigen. Dat hadden we niet moeten doen. Na de 1-1 kwamen we echt onder druk te staan. Gelukkig speelde onze doelvrouw een heel sterk duel.’

Een stunt in Tilburg

Rood-Wit, met de nieuwe coach Daan Sabel aan het roer, stuntte in Tilburg. Drie minuten voor tijd leek de formatie uit Aerdenhout de zege binnen te halen, want op dat moment maakte Verdock de 3-4. In extremis perste Tilburg er een slotoffensief uit en via Lisa de Graaf werd het een minuut voor tijd 4-4. Boaz Jansen (Tilburg): ‘Wij hebben veel eigen jeugd ingepast in het team en dat maakt het momenteel nog wat wiebelig. Van de ervaring van deze middag moeten wij leren.’ Sabel op zijn beurt paste ook zeven nieuwelingen in ‘en wij zoeken momenteel waar wij staan. Wij baalden dat Tilburg in de slotfase de gelijkmaker scoorde, maar aan de andere kant: een punt pakken tegen deze tegenstander is goed werk.’

Een keurige start

Huizen maakte een keurige start tegen Klein Zwitserland. De ploeg van Timo van Doremalen had veel controle over de wedstrijd en ging halverwege met 2-0 aan de leiding. Na rust kreeg Huizen een enorme kans op 3-0 waarmee zij de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. In plaats daarvan werd het 2-1 en lag het duel weer open. KZ name het initiatief over, maar miste de scherpte om de 2-2 op het scorebord te brengen. Via een strak uitgevoerde counter door Amber Folmer werd het tenslotte 3-1.

Ruime overwinning voor Voordaan

Voordaan gaat na één wedstrijd aan kop dank zij de 5-0 overwinning op promovendus Venlo. Ralf Thijssen (Venlo): ‘Tussen de beide 23 meterlijnen kunnen wij goed meedoen, maar in de cirkel is het een ander verhaal. Fouten worden direct afgestraft door de tegenstander. En dat laatste moeten wij ook gaan doen.’

Slechte wedstrijd

Voor Eelco van Roon was het een spannende dag. Voor het eerst stond hij aan het roer als hoofdcoach van Victoria. Gelukkig  won zijn ploeg met 2-1 van Schaerweijde. Het was geen beste wedstrijd voor Victoria, hoewel het spel naarmate de wedstrijd vorderde wel verbeterde. Van Roon: ‘In de laatste minuut kropen wij door het oog van de naald. Een aanvaller van de tegenstander verscheen alleen voor onze keeper, maar zij sloeg de bal over het doel.’ Razwan Ahmed (Schaerweijde): ‘Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Geen discipline en dat was teleurstellend.’

Gelijkspel in Brabant

Eindhoven en Were Di tenslotte verlieten het veld met een gelijkspel: 1-1. Voor rust was Eindhoven de beste van het veld, maar scoorde Were Di. Na rust was Were Di beter, maar scoorde Eindhoven. Janneke Woudenberg (Were Di): ‘Tijdens de tweede helft spelen we 33 minuten op de helft van de tegenstander. Vlak voor tijd speelt Eindhoven een hoge bal en uit die aanval wordt het prompt 1-1.’