De drie Kappelle’s blijven elkaar trouw

Het mag zich tot nu toe de best presterende overgangsklasser noemen, Union. Het haalde als enige ploeg vijftien punten uit vijf wedstrijden. In het team lopen twee Kappelle’s rond. De derde vinden we terug bij Amsterdam en heel af en toe langs de kant in Nijmegen.

We spreken de drie zusjes aan de keukentafel van de oudste Kappelle, waar ze samen aan het lunchen zijn. Ze zien elkaar niet vaak spelen. ‘Wij trainen niet op vrijdag, dus kunnen we de duels op vrijdag van Ilse wel zien’, vertelt oudste zus Nynke (24). ‘Maar dan moet ik zelf wel spelen’, vult Amsterdam-speelster en jongste zus Ilse (20) aan. De jongste Kappelle is herstellende van een zware knieblessure. Donderdagavond tijdens het inhaalduel van Union met HCQZ stond ze dan ook aan de kant, haar twee zussen aan te moedigen. ‘Ik vind het leuk om ze te zien spelen. En als ze dan allebei scoren, maakt me dat trots’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lievelings speelsters 🤩❤

Een bericht gedeeld door Ilse kappelle (@ilsekappelle) op

Josine (22) tekende voor het eerste doelpunt. ‘Ik scoor eigenlijk nooit. Ik maak normaal zo’n twee of drie doelpunten in een heel seizoen. Dus ik heb daar nu de eerste al van in liggen.’ Nynke maakte vlak voor tijd de winnende (1-2) uit een strafcorner. Aangegeven door haar zusje.

Zondag HBS

Zondag staat de topper tegen HBS op het programma. HBS staat op een tweede plaats en is eveneens ongeslagen met drie gewonnen wedstrijden en twee gelijke spelen. Josine: ‘Vorig seizoen zaten we ook bij HBS in de poule en die wedstrijden zijn altijd lastige potjes. Dat zal zondag weer het geval zijn. Het is een goede ploeg waar we zeker moeite mee gaan hebben. Het wordt een mooie wedstrijd’.

Vorig seizoen stond Union er heel anders voor. ‘In de winterstop stonden we toen op een laatste plaats’, vertelt Nynke. Prioriteit nummer één was toen van die laatste plek afkomen.’ Union deed het daarvoor al jaren goed en kon door de komst van de Promotieklasse eindelijk een stapje omhoog zetten. Maar toen het echt moest gebeuren, liet Union het afweten. ‘We trainen nu anders dan vorig seizoen. Maandag zijn we bezig met techniek. Woensdag en donderdag is het een tactische training. We bekijken beelden en kijken of we dingen aan ons spel aan moeten passen. Dat pakt nu heel goed uit’. Josine vult aan: ‘Vorig seizoen keken we wel beelden, maar dat was minder uitgedacht’. Ook de aanvulling van jonge speelsters is nu beter. ‘De jonge meiden van dit seizoen zijn nog jonger dan die vorig seizoen, maar kwalitatief echt een toevoeging’.

Union versterkte zich dit seizoen met twee speelsters uit Den Bosch MA1 (Paige Eden Hut en Vera Heering), Isa Veen uit eigen jeugd, Janneke Kemna kwam over van Bully en Jeanne Exterkate komt van Apeliotes. De ploeg lijkt tot dusver rijp voor de Promotieklasse, maar daar zijn ze naar eigen zeggen nog niet mee bezig. ‘Ik hoop het echt, maar toch weet je nog steeds niet waar je staat. Pas in de winterstop kun je echt wat zeggen. Met een jonge ploeg kan het ook ineens weer omslaan.’

Drie keer Kappelle

De drie Kappelle’s samen in de zaal zal dit seizoen niet gaan gebeuren. Union degradeerde vorig seizoen na drie seizoenen uit de Hoofdklasse en speelt nu weer competitie in het oosten. ‘Ilse zal lekker bij Amsterdam gaan spelen en wij bij Union’, aldus Josine. Of er nog wat te onderhandelen valt tijdens de lunch? ‘Ha, wie weet! Hé Ilse!..’


Wat vind jij? Praat mee...