HGC gaat met Bloemendaal strijden om een plek in de Hoofdklasse

De dames van HGC gaan in een best of three met Bloemendaal strijden om een plek in de Hoofdklasse. De Wassenaarse formatie won zaterdag met 0-2 bij Voordaan. Het eerste duel was door HGC ook al gewonnen met 3-1.

HGC-coach Robbert-Jan de Vos was na afloop trots op zijn ploeg. ‘We hebben het vandaag niet gemakkelijk gehad. Donderdag in de eerste wedstrijd speelden we bij vlagen fantastisch, vandaag was het vooral hard werken. Zeker in de tweede helft hebben we een behoorlijk tijd onder druk gestaan, ook veel corners tegen gekregen, maar we hielden stand. We hebben fantastisch gebikkeld. Ondanks de warmte zaten enkele meiden zo in een flow dat ze de hele tweede helft hebben gespeeld’, aldus De Vos.

Al in de eerste helft kwam zijn op voorsprong door een doelpunt van Anne Abendroth. In de tweede helft verdubbelde Elselieke van Aken de score.

Vreugde en verdriet in een beeld gevangen. HGC naar de play-offs voor een ticket in de Hoofdklasse, Voordaan speelt ook volgend seizoen in de Overgangsklasse. Foto: Willem Vernes

De Vos is blij dat hij met zijn ploeg geen derde wedstrijd hoeft te spelen. ‘We kunnen nu zondag uitrusten en gaan ons daarna richten op de wedstrijden tegen Bloemendaal. Ik heb hem me daar tot nu toe niet mee bezig gehouden, dus weet ook niks van Bloemendaal. Gemakkelijk gaat het niet worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we er tot op de tanden toe bewapend zullen aantreden.’

HGC begint zaterdag 3 juni met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.

Voordaan – HGC 0-2 (0-1)
’24 Anne Abendroth 0-1
’61 Elseliek van Aken 0-2