MOP wacht drukke zomer: ‘Zo snel mogelijk terug in Hoofdklasse’

Net als afgelopen jaar ondergaat de selectie van MOP Dames 1 ook deze zomer weer een metamorfose. Commissaris Tophockey Remco van Lotringen maakt noodgedwongen overuren om tot een uitgebalanceerde spelersgroep te komen na de degradatie uit de Hoofdklasse van anderhalve week geleden. 

De tranen na de verloren playoff-wedstrijden tegen Nijmegen zijn inmiddels opgedroogd bij MOP. Ook bij Remco van Lotringen, de commissaris Tophockey bij de Vughtse club. Hij heeft inmiddels al aardig wat uren gestoken in de zoektocht naar nieuwe krachten voor de selectie van coach Karel Alferink.

‘We willen met MOP zo snel mogelijk terugkeren naar de Hoofdklasse’, zegt Van Lotringen. ‘Die doelstelling hebben we meteen naar elkaar uitgesproken binnen het team. Met dat in het achterhoofd zijn we nu druk bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie mix van talenten en meer ervaren speelsters kunnen presenteren.’

Van Lotringen, die op dit moment nog niets concreets kan melden over aanstaande versterkingen, is blij dat talentvolle speelsters als Lotte van Dongen, Janneke van der Ven, Floor van Dongen, Floor Hoogers en Lenna Omrani voor de club behouden blijven. En dat meer ervaren krachten als Colette de Beaumont, Kim van Roosmalen, Floor Pheninckx, Malgorzata Sztybrych en Manon van Leur hebben laten weten de selectie trouw te blijven stemt hem ook tevreden.

Geen Niki Bosman meer onder de lat

Uiteraard zijn er ook speelsters die MOP deze zomer verlaten. Dat is onvermijdelijk na een seizoen waarin de Vughtse dames er op het nippertje niet in slaagden een langer verblijf in de Hoofklasse veilig te stellen. Verdediger Rosalie de Beer en keeper Niki Bosman aangegeven te stoppen bij MOP. Beide speelsters beraden zich nog over hun sportieve toekomst.

Bosman maakt sinds begin dit jaar deel uit van de trainingsgroep bij de Oranje Dames en staat nadrukkelijk op het netvlies van bondscoach Alyson Annan. ‘Heel jammer dat Niki na negen jaar vertrekt bij MOP, maar we hebben met Lauren Aarts een uitstekende vervanger in huis’, zegt Van Lotringen. ‘Onze keeperstrainer Martijn Drijver noemt haar een zeer groot talent en is erg enthousiast over haar.’

MOP-keeper Niki Bosman wordt getroost door ploeggenoot Mathilde Hotting na de nederlaag tegen Nijmegen. Foto: Willem Vernes

 

Verder stapt MOP-spits Mathilde Hotting over naar Were Di en keert Emma Puvrez terug naar België. Puk Holleman speelt na de zomer bij Push, Feline van Kampen stopt met tophockey en ook Valérie Steppe en Jolijn Donkers (definitief gestopt) zijn na deze zomer niet meer in Vught te bewonderen.

Vraagtekens rond Elke Boers en Pili Romang

Over de toekomst van de talentvolle Elke Boers en de Argentijnse routinier Pili Romang tast Van Lotringen op dit moment nog in het duister. Romang heeft aangegeven ‘in principe’ langer op de Nederlandse velden actief te willen blijven. Voor Boers geldt dat ze na een grillig seizoen met het nodige blessureleed voor zichzelf moet bepalen wat ze wil:  eerst in de Overgangsklasse een stabiel seizoen draaien waarin ze het verschil kan maken of een directe overstap maken naar een club op het hoogste niveau.

Ook in de technische staf wordt een wijziging doorgevoerd. MOP Dames 1 neemt afscheid van assistent-coach Pim Houben en gaat op zoek naar een nieuwe rechterhand voor coach Alferink. Van Lotringen: ‘Pim en MOP gaan op een goede manier uit elkaar. Karel en hij vulden elkaar op heel veel manieren perfect aan, maar op andere gebieden juist ook níet. Wij hebben geconstateerd dat de groep een ander type assistent nodig heeft, iemand die in veel opzichten verschilt met Karel.’

Lees ook:

Het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2017/2018.


Wat vind jij? Praat mee...