Nijmegen Dames 1 vindt in Matthijs Brouwer opvolger Potter

Matthijs Brouwer is de opvolger van Anthony Potter bij Nijmegen Dames 1. Potter werd onlangs werd benoemd tot assistent-bondscoach bij de mannen van Australië tot en met de Olypische Spelen van Tokio in 2020. Brouwer is aangesteld tot en met het eind van het huidige seizoen.

Brouwer beëindigde in 2014 als speler van Den Bosch zijn eigen hockeycarrière na achttien jaar Hoofdklasse. Hij speelde 213 interlands, nam deel aan drie Olympische Spelen, twee WK’s, drie EK’s en tien Champion Trophy’s. Coachervaring deed Brouwer op bij de jeugd van hockeyclub Den Bosch en als hoofdcoach bij de heren van hockeyclub Breda.

‘Er ligt een prachtige uitdaging om de enorme hockeyervaring van Matthijs in het tophockey samen te brengen met de ambities van Nijmegen Dames 1 en daarmee als team de ingeslagen weg van Anthony Potter voort te zetten’, meldt de Gelderse club in het persbericht.

Bij de stadsderby tegen QZ aanstaande zondag zal Brouwer zijn debuut maken als trainer-coach van Nijmegen. Die dag neemt de club ook afscheid van Anthony Potter.

In een  eerder interview met hockey.nl liet de voormalig oefenmeester van Overgangsklasser Breda nog weten klaar te zijn voor de stap hogerop.

 


Wat vind jij? Praat mee...