OVK (D): Heerlijke revanche Vivienne Kastrop

Het stond voor haar donderdagmiddag even ‘heel lelijk’ op hockey.nl. Vivienne Kastrop, spits van Gooische, miste tijdens de eerste play-off tegen Union als enige een shoot-out. Wel goed genomen, ook goed gekeept. Maar zie, de 19-jarige aanvalster kon zich vandaag heerlijk revancheren! Met twee doelpunten zorgde zij voor de winnende treffers van Gooische in een duel dat op Union in 1-2 eindigde.

Beide ploegen spelen zondagmiddag hun derde, alles beslissende wedstrijd spelen om te bepalen wie gaat aantreden tegen Rotterdam; de nummer tien uit de Promotieklasse.

Kastrop, de matchwinner dus: ‘Ik nam mijn shoot-out donderdag zoals ik ‘em altijd neem. Maar ik was eerlijk gezegd heel zenuwachtig. Na de wedstrijd zat er ik er best even mee, maar ik heb geprobeerd het zo snel mogelijk van mij af te zetten. Mijn teamgenoten steunden mij ook goed. Zo van: winnen doen we met z’n allen en verliezen ook.’

En dan twee dagen later zó terugkomen. ‘Mijn eerste treffer was een rebound van een strafcorner, die schoot ik met een backhand door de benen van de keeper. De tweede was een snelle aanval vanuit de opbouw. Ik kreeg de bal mooi voor en ik kon opnieuw met een backhandshot scoren.’

’65 minuten gedomineerd’

Vriend en vijand waren het erover eens dat er maar één ploeg was die recht had op de overwinning en dat was Gooische.

Dave Smolenaars (Gooische): ‘Ik denk dat wij 65 minuten gedomineerd hebben. De dingen die donderdag niet goed liepen, deden we beter waarbij ik moet zeggen dat we de eerste wedstrijd in deze serie ook goed speelden. Vivienne? Ja, hartstikke mooi dit. Het is een echte spits. Als ze niet scoort, wordt ze onrustig. Vandaag maakte ze twee mooie ballen.’

‘We toonden te weinig lef’

Voor de assistent-coach van Union, Arnoud Kappelle, was het niet moeilijk toe te geven dat de thuisploeg tekort kwam.

‘’Tijdens de eerste helft was Gooische duidelijk beter. Ze namen direct het heft in handen en we mochten blij zijn, dat het bij rust slechts 0-1 stond. Als ploeg toonden wij te weinig lef en we zakten te ver in. Gooische anticipeerde daar goed op. Na rust maakten we wel de 1-1 en dat lijkt alles weer mogelijk, maar binnen twee minuten stonden we ook alweer achter. Nadien kregen we nog wat kansjes, maar dat was te weinig. De grote vraag is waarom wij zo afwachtend speelden, want met zo’n opdracht stuur je je ploeg uiteraard niet het veld in. We waren absoluut niet in staat om druk op het middenveld van onze tegenstander te zetten.’

Union en Gooische treffen elkaar morgenmiddag (12.30 uur) opnieuw in Malden.