OVK (D): HGC wint en is klaar voor expeditie-Huizen

HGC gaat voor de derde keer in vier seizoenen een poging wagen het hockeywalhalla te bereiken. Als de beste nummer twee van de Overgangsklasse treft het woensdagavond op de eigen Roggewoning de nummer tien van de Hoofdklasse; Huizen. 

HGC won zaterdagmiddag met 1-0 van HIC dankzij een treffer van Anne Anbendroth. Doordat het team van Robbert-Jan de Vos vorige week zondag met 1-3 won in Amstelveen, is deze play-off in twee van de maximaal drie duels beslist.

Robbert-Jan de Vos, coach van HGC, stelt dat de beste ploeg doorgaat naar de finale van de play-offs.

De Vos: ‘Het was vandaag een spannende wedstrijd, maar dat kwam door de tussenstand van 1-0 en niet vanwege de veldverhouding. Wij hadden controle over de wedstrijd, maar je weet: met  één uitval kan is het opeens heel anders zijn. HIC startte met een tactiek door tien man heel ver naar achter te laten spelen en één spits heel diep weg te zetten. Waarom dat was? Geen idee, dat ga ik straks eens aan Fleur (Van der Kieft, de coach van HIC, red.) vragen. Wie wet hadden ze op voorhand het gevoel dat ze minder waren en dat ze zich niet weg wilden laten tikken. ‘

Fleur van der Kieft meldde na afloop dat het inderdaad de bedoeling was om zo compact te spelen. We hebben de wedstrijd van vorige week tegen HGC geanalyseerd en we vonden dat wij de as beter moesten dichthouden en daarbij we wilden HGC geen ruimte geven om tussen de linies te spelen. Dat lukt vooral de eerste helft goed. Ik vond de eerste twee kwarten voor ons, maar na rust was HGC duidelijk beter. Vijf minuten voor tijd maakten wij weliswaar de 1-1, maar de arbitrage keurde het doelpunt af wegens stick afhouden. Helaas, we zijn teleurgesteld, maar we mogen terugblikken op een prima tweede helft van het seizoen. Ons doel, het halen van de Promotieklasse, hebben we afgedwongen en daar zijn we super trots op!’

HGC treft woensdagavond om 20.30 uur voor het eerst tegen Huizen. Het tweede duel op zaterdag 2 juni wordt op Huizen gespeeld, een eventueel derde duel (zondag 3 juni) weer in Wassenaar.


Wat vind jij? Praat mee...