OVK (D): MOP klimt naar derde plek

De dames van MOP zijn dankzij de 3-0 overwinning van woensdagavond tegen HBS opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op runner-up HIC bedraagt nu nog één punt. In poule B verraste Helmond door op Wageningen met 0-3 te zegevieren. 

De tot gisteren zesde plek op de ranglijst voor MOP gaf een vertekend beeld van de situatie. Als enige team in de top van poule A hadden de Brabanders nog een potje in te halen.

Bij rust leidde het MOP van trainer-coach Karel Alferink reeds met 2-0, na de thee voegde Janneke van de Venne daar een derde treffer aan toe.

Alferink overigens is volgend seizoen trainer-coach bij de dames van Breda. Deze club koestert ambities om ook in de dameslijn tenminste op Overgangsklasseniveau te gaan spelen.

Gevoelige nederlaag

In poule B leed Wageningen op eigen terrein een gevoelige 0-3 nederlaag en daarmee laat het team van Adinda Boeren een kans liggen om Tilburg (zevende op de ranglijst) te passeren. Het is de zevende plaats die straks rechts geeft op play-offs voor een plek in de Promotieklasse.

Helmond daarentegen verwijderde zich verder van de laatste plaats. Dankzij de zege is het gaatje met Weert nu vijf punten in plaats van twee.

Statistieken

MOP – HBS 3-0 (2-0)

Floor Hoogers 1-0
Colette de Beaumont 2-0
Janneke van de Venne 3-0

Wageningen – Helmond 0-3 (0-1)

’18 Lotte Claessen 0-1
’39 Minka Dollekamp 0-2
’59 Minka Dollekamp 0-3


Wat vind jij? Praat mee...