OVK (D): Tilburg naar PK; derde duel Terriers-HBS

Tilburg heeft zich ten koste van Leonidas, dat tijdens de winterstop nog bovenaan stond, geplaatst voor de Promotieklasse. Nadat het vorige week op eigen veld met 2-0 zegevierde over ‘Leo’, won het team ditmaal na het nemen van shoot-outs. Hiermee is het drama voor de Rotterdammers dus compleet.

De Terriers en HBS maken zich op voor hun climax van het seizoen. Vorige week won HBS, zaterdagmiddag won Terriers. Ook hier waren shoot-outs nodig om tot een winnaar te komen.

Leonidas – Tilburg 2-2 (Tilburg wns)

Martin van de Rakt had zich in zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Tilburg geen betere afloop kunnen wensen.  Hij gaat met zijn team de Promotieklasse in en daar zag het hele lange tijd niet naar uit voor de Tilburgers.

‘Tijdens de winterstop hebben we als staf en team alles op een rijtje gezet en ons afgevraagd wat nodig zou zijn om te promoveren. Daar hebben we vorm en inhoud aan gegeven en de laatste vier, vijf wedstrijden van de reguliere competitie kwam het er allemaal uit. In deze slotfase speelden we echt heel goed en die lijn konden we doortrekken in de play-offs tegen Leonidas.’

Zaterdagmiddag leek het in de slotfase, bij een tussenstand van 1-2, nog even mis te gaan doordat Leonidas ongeveer anderhalve minuut voor tijd op 2-2 kwam.

Van de Rakt: ‘Natuurlijk was dit een tegenvaller, maar wij waren er zo goed als zeker van dat we die shoot-outs zouden winnen. Het laatste halfjaar hebben we zeer intensief getraind voor juist dit moment en we hebben een keeper die dit onderdeel uitstekend beheerst. Dat bleek ook.’

Eigenlijk had Tilburg de intentie om dit seizoen met Rob Haantjes aan het roer te staan. Daarvoor had hij ook bijgetekend, maar diens vertrek naar de Belgische hockeybond maakte de weg vrij voor assistent Van de Rakt om een positie door te schuiven.

Volgens seizoen krijgt hij een ervaren assistent naast zich in de persoon van Roy Bax. ‘Daar ben ik erg blij mee. Roy heeft alles al meegemaakt en brengt een stuk senioriteit in. Toen bekend werd dat hij vertrok bij Push hebben we snel gehandeld.’

Tilburg neemt even een periode rust om vanaf 5 juni tot eind juli rustig door te trainen. ‘Het geeft ons de mogelijkheid om wat spelers te testen of om eventuele versterkingen te bekijken. Voor deze jonge groep zou het goed zijn als we versterking krijgen van twee ervaren speelsters. Nu spelen we definitief Promotieklasse, wie weet wekt dat interesse.’

Voorlopig geniet Tilburg echter van het zoet der overwinning. ‘Wij gaan een feestje bouwen. Winnen na play-offs is eigenlijk veel mooier, dan rechtstreekse promotie via de vijfde plaats’, aldus Van der Rakt.

’34 Jeske van Bavel 0-1 (sb)
’37 1-1
’52 Jeske van Bavel 1-2
’69 2-2

 

De Terriers-HBS 1-1 (Terriers wns)

De Terriers en HBS speelden zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, zo meldden beide coaches zaterdagmiddag rond een uurtje of drie.

De thuisclub kwam drie minuten voor tijd op gelijke hoogte via een strafcorner en benutte aansluitend de shoot-outs een stuk beter dan HBS. De gasten misten er twee en zagen tot tweemaal toe de keeper van De Terriers als winnaar uit de strijd komen.

Jeroen Tuininga (HBS) kwam met de 4-1 overwinning van vorige week naar Heiloo en signaleerde dat er veel spanning op zijn team zat. Doordat De Terriers dus ook niet in beste doen was, werd het voor rust een schaakspel. Rommelig hockey, weinig grote kansen, vooral hard werken.

HBS kwam na de thee op voorsprong, ‘maar wij kregen daarna niet veel kansen om meer goals te maken. Tijdens de slotfase kregen wij een gele kaart en De Terriers wist in deze fase een strafcorner te maken.’

Het gaat er morgenmiddag vanaf 12.30 uur dus om spannen. Welke Noord-Hollandse club meldt zich naast HIC in de Promotieklasse?

Jeroen Visser: ‘Ja, dat zal ongetwijfeld opnieuw een schaakspel worden, maar ik heb er een goed gevoel over. We verloren vorige week met 4-1 maar dat gaf een erg vertekend beeld. En vandaag vond ik ons ook de betere, hoewel dus niet echt goed. We moeten een paar dingen anders doen en daar gaan we zaterdagavond eens over praten met de technische staf. We hebben in ieder geval het thuisvoordeel, dat scheelt wel vind ik.’

0-1 Lois de Zeeuw
1-1 Meike Tjaberinga 1-1 (sc)

 


Wat vind jij? Praat mee...