OVK (D): Union verslaat Gooische en gaat op weg naar Rotterdam

De dames van Union kunnen zich als beste nummer twee van de Overgangsklasse opmaken voor de tweekamp met promotieklasser Rotterdam. Dat is vanmiddag duidelijk geworden na de derde en dus beslissende play-off tussen de Gelderlanders en Gooische. Het werd 3-0 in Malden dankzij treffers van Karlijn Hassink in de eerste helft en na rust door Esther de Leijer (sc) en Amber Jansen Groesbeek.

Lachende gezichten dus op Union, waar het vele publiek tenminste één en wellicht twee toetjes te wachten staat. Union heeft tegen Rotterdam opnieuw het thuisvoordeel, te beginnen aanstaande donderdagavond om half negen.

De uitslag van 3-0 doet vermoeden dat Union overduidelijk de beste ploeg was, maar de hoogte van de overwinning mag geflatteerd worden genoemd.

Assistent-coach Arnoud Kappelle van Union: ‘Als je deze confrontatie over drie duels bekijkt, ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. Donderdag vond ik ons beter, zaterdag was Gooische duidelijk de betere en vandaag lag het dicht bij elkaar.’

Winnen betekent altijd lachende gezichten! Foto: Jan-Willem de Venster

Afgekeurde strafcorner

Cruciaal moment tijdens de wedstrijd was de situatie een kwartier na rust toen Gooische, bij een tussenstand van 1-0, een strafcorner raak prikte, maar de arbitrage keurde de treffer af wegens gevaarlijk spel.

Dave Smolenaars (Gooische): ‘Dit soort duel wordt op details beslist en dan was dit een hele belangrijke, temeer doordat Union twee minuten later ook een corner kreeg en die ging er prompt in. Dan staat het opeens 2-0. Bij een 1-1 krijg je uiteraard een hele andere wedstrijd. Maar goed, ook dit is weer een leermoment. Dat we ons in het vervolg nog beter moeten wapenen tegen dit soort tegenslagen.’

Complimenteus

De coach van Gooische kon over de hele linie complimenteus zijn over zijn team. ‘Ik had niet verwacht dat we dit niveau konden halen tijdens de play-offs. Nu is het niet gelukt, maar volgend seizoen gaan we met deze ervaring op zak een nieuwe poging wagen.’

Smolenaars had overigens graag deze tweekamp gewonnen, ‘want dat hadden we met Gooische een hele leuke confrontatie gehad met Robbert-Paul Aalbregt. Ik had gráág tegen hem gespeeld.’ Zoals bekend stapte Aalbregt op twee duels voor het einde van de competitie in goed overleg over van Gooische H1 naar de dames van Rotterdam.

Teleurstelling troef na afloop op de bank bij Gooische. Foto: Jan-Willem de Venster

‘Rotterdam duidelijk favoriet’

Union maakt zich de komende dagen op voor de strijd tegen deze Rotterdammers.

Kappelle: ‘Ik verwacht dat het niveau van de Promotieklasse misschien wel twee treetjes hoger ligt, dus wij zullen boven onszelf moeten uitstijgen. Rotterdam is de duidelijke favoriet, maar tijdens de play-offs gebeuren vaak de vreemdste dingen. Toch hebben we veel vertrouwen. Tijdens de competitie incasseerden we slechts zeventien tegentreffers in 22 wedstrijden. Met andere woorden: wanneer wij op voorsprong komen, gaat ons dat veel energie opleveren.’

Het programma:

6 juni, Union – Rotterdam

8 juni, Rotterdam – Union

9 juni (evt), Union – Rotterdam

 


1 Reactie

  1. de-leermeester

    Kom op meiden Union, het is alweer enige jaren geleden dat jullie o.l.v. tr/coach Ruud van deR Valk , 2e werden in de Overgangsklasse. Ik wacht op verbetering !!


Wat vind jij? Praat mee...