OVK (D): Zinderende slotdag met HIC, ‘Vic’ en Rotterdam

Poule B van de Overgangsklasse maakt zich op voor een zinderend slot van de competitie. Na de remise van koploper Rotterdam tegen Leonidas – dat in de laatste minuut gelijkmaakte – staat HIC nu eerste (41 punten), Victoria tweede (40) en Rotterdam derde (40). Volgende week staat de kraker Victoria – HIC op het programma.

Rotterdam speelt dan op Cartouche. Wordt het team van Kees Wortmann mogelijk alsnog de lachende derde?

In deze poule strijden nu alleen nog Leonidas (vijfde) en Almere (zesde) om rechtstreekse kwalificatie naar de Promotieklasse.

In poule A is de tweede ploeg die deelneemt aan de play-offs bekend: HGC won in de slotfase van Tilburg en wordt hiermee definitief tweede.

De nummers elf (Alecto) en twaalf (Weert) in deze poule wisselden stuivertje, doordat Weert met 3-0 won van de Leiderdorpers. Alecto moet volgende week in ieder geval van Helmond winnen om degradatiewedstrijden te ontlopen en dan nog is het afhankelijk van het resultaat van Weert (Were Di-uit).

Poule A

Rotterdam – Leonidas  3-3 (1-0)

Het duel tussen Rotterdam en Leonidas kende een spectaculair slot. Leonidas had bij een 3-1 achterstand en met nog zes minuten te gaan niets meer te verliezen. Het team moest tenminste een punt pakken om Almere van het lijf te houden in de strijd om de felbegeerde vijfde plaats. En dus haalde trainer-coach Jordy van der Waart op dat moment zijn keeper van het veld.

Het besluit van de ‘Leo’-coach pakte goed uit. Kort na het inbrengen van de elfde veldspeelster werd het 3-2 en een minuut voor tijd dwong Leonidas een strafcorner af. Die ging er prompt via de rebound in: 3-3.

Opluchting alom dus, meldde Van der Waart na afloop. ‘Het gaatje blijft nu één punt en dat is vooral ook voor de moraal enorm belangrijk op weg naar de laatste wedstrijd: thuis tegen MOP. Almere speelt volgende week thuis tegen Ring Pass, dus wij moeten echt vol aan de bak om onze doelstelling van directe kwalificatie te halen.’

Aan de andere kant was er uiteraard teleurstelling bij de meiden van Rotterdam. Het team verloor twee kostbare punten en daarmee de koppositie, maar trainer-coach Kees Wortmann is er als de kippen bij om de nuance aan te brengen.

‘Wij waren er inderdaad enorm dichtbij, maar kennelijk hebben wij onze zaakjes nog niet honderd procent op orde. Leonidas ging wat harder spelen, ze haalden hun keeper eruit, de arbitrage ging opeens wat meer toelaten en daar moet je allemaal mee leren omgaan. Daarom is dit opnieuw een hele leerzame middag, want vergeet niet: vorig seizoen rond deze tijd stonden wij te krabben tegen Helmond om ons te handhaven. En kijk waar we nu staan. In feite maken wij een bizarre ontwikkeling door. Dat succes moet je in ons geval ook durven koesteren. Het is in ieder geval een leuk slot van de competitie, dat maakt sport op hoog niveau zo leuk, vind ik. Lekker de druk erop.’

Roos Gadsonides 1-0
’36 Elleke Spek 1-1
Rebecca  Huijgens 2-1
Rebecca Huijgens 3-1
’64 Zoey Kalbvleesch 3-2
’69 Rosella Lindeman 3-3 (sc)

HIC – Cartouche 1-0 (0-0)

De trainer-coach van HIC, Fleur van de Kieft, had uiteraard graag gezien dat haar team een wat grotere voorsprong had opgebouwd dan de 1-0. Vooral vlak voor tijd kwam HIC nog tweemaal in goede scoringspositie, maar uiteindelijk bleek die ene treffer voldoende om de drie punten tegen Cartouche te pakken.

De gevolgtrekking na deze overwinning: HIC plaatst zich definitief voor de Promotieklasse, maar het neemt óók de koppositie over van Rotterdam. Volgende week trekt het team naar Kralingen om in een rechtstreeks gevecht met runner-up Victoria uit te maken wie kampioen wordt. Of Rotterdam moet als een duveltje uit een doosje nog voor een stunt zorgen als beide kemphanen gelijk gaan spelen. Spannender kan nauwelijks.

Van de Kieft blijft het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. ‘Ik ben in ieder geval opgelucht dat wij de Promotieklasse nu in ieder geval veilig hebben gesteld. Die druk, onze doelstelling, is er namelijk van af. Alles wat we nu extra pakken, is pure winst. We spelen tegen een team dat ook in de winning mood is.’

Van de Kieft heeft in de hele aanpak van de technische staf lovende woorden voor haar assistent Eline Vermeulen. ‘Wij doen alles samen en Eline is van grote steun voor mij geweest toen ik hier halverwege het seizoen kwam. Ik kende haar alleen van een kort gesprek na een duel tussen Laren MA1, waar ik coach was, en Amsterdam MA1 waar zij coacht. We hebben een prima klik. Toen ik tijdens de gesprekken met HIC hoorde dat zij mijn assistent zou worden, gaf dat meteen een goed gevoel.’

Britt ten Haaf 1-0

HBS – Rood-Wit 2-2 (1-0)

’28 Nicole Oud 1-0 (sc)
’45 Fenna Sporkreeff 1-1
’51 Margot Klerkx 1-2
’58 Demi Hilterman 2-2 (sc)

MOP – Voordaan 3-1 (2-0)

Colette de Beaumont 1-0
Toni Marks 2-0
Pommeline Korstanje 2-1
Toni Marks 3-1

Ring Pass – Victoria 2-4 (0-2)

Daphne Voormolen 0-1 (sc)
Janneke van Leeuwen 0-2
Lise Bom 1-2
Tessa Goté 1-3 (sc)
Elke van Thiel 2-3
Daphne Voormolen 2-4

Union – Almere 2-2 (0-1)

Yvette Willems 0-1
Coosje van Wijk 1-1
Puck Hooijer 1-2
Nynke Kappelle 2-2

Poule B

HGC – Tilburg 2-1 (0-0)

’49 Lisa Harteveld 1-0
’58 Jeske van Bavel 1-1
’67 Anne Abendroth 2-1

Helmond – QZ 0-0

Klein Zwitserland – Wageningen 1-0 (1-0)

’17 Sophie van der Heijden

Pinoké – Were Di 2-1 (0-1)

‘1 Mathilde Hoiting 0-1
’61 Frederique Malefason 1-1 (sb)
’68 Alma Fenne 2-1

De Terriers – Push 5-4 (2-3)

‘2 Kiki van der Kreek 0-1
’20 Lynn Oosterveer 1-1
’27 Carlijn Tukkers 1-2
’30 Jana Verhorst 2-2
’35 Joosje Rijpstra 2-3
’40 Ylene Sijnesael 3-3
’41 Joosje Rijpstra 3-4
’65 Bianca Karels 4-4
’68 Meike Tjaberinga 5-4

Weert – Alecto 3-0 (1-0)

’33 Renske de Rouw 1-0 (sc)
’48 Cis Ypelaar 2-0
’68 Hana Smolenaars 3-0


Wat vind jij? Praat mee...