OVK Dames: Vroeg carnaval voor Were Di na zege op Tilburg

De ‘elfde van de elfde’ laat nog even op zich wachten, maar een voorschot op het carnaval kon Were Di alvast nemen. In het hol van de leeuw won de ploeg van Janneke Woudenberg met 0-1 van stadgenoot en rivaal Tilburg. In de andere poule vervolgt Groningen onverstoorbaar haar succesreeks. Voor de 8ste keer gewonnen, maar deze keer gebeurde dit pas na het verstrijken van de officiële speeltijd.

Poule A

8ste zege op rij voor Groningen

Eén ding staat vast: het eerste puntverlies voor Groningen komt steeds dichterbij, maar voorlopig won de ploeg haar 8ste wedstrijd op rij. Dat moest ditmaal van ver komen, want de winnende 2-1 kwam tot stand via een uitspeelcorner in de 70-ste minuut. De vraag rees na afloop of Groningen hiermee teveel had gekregen en/of Almere te weinig. Een remise had de verhouding op het veld beter weergegeven.

‘Het was ontzettend spannend, waarbij ik het na rust vooral eenrichtingsverkeer vond. Wij vlogen na rust uit de startblokken en kregen meer veldkansen. We speelden op de helft van Almere, maar we hadden het best pittig’, aldus Marc Materek (Groningen).

En Jigal Agsteribbe (Almere): ‘Dit was één van de leukste duels die ik in de Overgangsklasse heb meegemaakt. Open hockey met veel kansen. Vooral in de slotfase vielen we beiden fel aan, zonder tot echte kansen te komen. Daarom verdiende deze wedstrijd geen winnaar.’

IJzersterk Nijmegen

Nijmegen had geen kind aan Leonidas. De ploeg van Anthony Potter verzilverde voor rust 3 strafcorners en daarmee was het duel eigenlijk al gespeeld. Potter zag het harde werken en het goede spel in balbezit dubbel en dwars beloond: ‘Uitstekend gedaan. Mentaal was het ijzersterk en het was bovendien leuk spel om naar te kijken.’ Jordy van der Waart (Leonidas): ’Nijmegen was gewoon beter. Voor de rust was het niet super, na rust winnen we met 2-1.’

Rotterdam ‘verliest punten’

Rotterdam en HIC gingen na afloop van het veld met een 2-2 eindstand. De thuisclub kwam na 5 minuten op voorsprong, maar verzuimde nadien uit te lopen. ‘Daarom zeg ik: 2 punten verloren’, aldus trainer-coach David Gestel. ‘Na de 1-1 maken we opnieuw snel een goal en drukken we opnieuw niet door. We waren niet gretig genoeg om te willen winnen.’

Wageningen mentaal overeind

Arnoud Boersma (Wageningen) is er de coach niet naar om de arbitrage de maat te nemen, maar ditmaal werd het hem toch te gortig. ‘Maar ik zal het super bescheiden zeggen: er werd nogal dubieus gefloten. Het grote voordeel is dat mijn ploeg zich niet heeft laten afleiden. Mentaal zijn ze overeind gebleven.’

Wageningen stond vlot met 0-3 voor, maar door een regiment aan groen en gele kaarten werd het een rommelig duel waardoor meerdere goals uitbleven. Gijs Hessels (De Warande): ‘Wij hikten op een goed moment tegen de 3-3 aan. We misten gaandeweg een strafcorner en uit de tegenaanval lag de bal 5 seconden later bij ons in het doel. Dat was de 2-4.’

Weerstand Zwolle onbeloond

Zwolle slaagde er niet in om in haar achtste partij tot puntwinst te komen. Het werd 4-5 tegen Craeyenhout dat al na 18 minuten op 0-3 stond. Zwolle zette zich echter schrap en scoorde nog voor rust de 3-3. Na de thee ging het gelijk op, maar 2 minuten voor tijd maakte De Looze haar derde treffer van de middag. Dat was meteen de winnende.

Union had weinig moeite met stadgenoot QZ. Het werd een regelmatige 3-0 overwinning, waarbij Union al na twee minuten op voorsprong stond. Het was aan de taaie defensie van QZ te danken dat de score niet hoger uitviel.

Groningen-Almere 2-1 (1-1)
0-1 De kort, 1-1 H. Koning, 2-1 WerumeüsBuning (sc)

Leonidas-Nijmegen 2-4 (0-3)
0-1 Simons (sc), 0-2 Koenders (sc), 0-3 Van Norden (sc), 1-3 van Egdom (sc), 1-4 Mientjes, 2-4 Baijens (sc)

Rotterdam-HIC 2-2 (1-0)
1-0 Gatsonides, 1-1 Veenstra, 2-1 Visser (sc), 2-2 Stuy

Union-QZ 3-0 (2-0)
1-0 , 2-0 Dreis, 3-0 Biermans

De Warande-Wageningen 2-4 (1-3)
0-1 Van de Hoek, 0-2 Broeder, 0-3 Brands, 1-3 Steneker, 2-3 Tiebout (sb), 2-4 Mink

Zwolle-Craeyenhout 4-5 (3-3)
0-1 Veerman (sb), 0-2 Veerman (sb), 0-3 De Looze, 1-3 Hupkens, 2-3 Meijering (sc), 3-3 Meijering (sb), 3-4 De Looze, 4-4 Kersies, 4-5 De Looze

Poule B

Frustratie bij De Terriërs

Bij De Terriërs loopt het dit seizoen nog niet naar wens. De ploeg kampt met veel blessureleed en gisteren tegen KZ ontbrak het de formatie aan overtuiging. Jeroen Visser (Terriërs): ‘Wij hadden het betere van het spel, maar KZ wint. Dat is erg frustrerend.’

Volgens Bastiaan Bunnik (KZ) kwam zijn ploeg na rust een keertje goed weg toen de arbitrage eigenlijk een strafbal had moeten toekennen aan De Terriërs. ‘Dat was een fijne meevaller, maar na de 1-2 door De Terriërs ontstond er in mijn ploeg iets van: oh, nu gaan we het weer weggeven zoals vorige week tegen Venlo. Gelukkig gebeurde dit niet.’

Niets te halen in Huizen

Huizen ging de rust in met een 2-0 voorsprong en dat leek geruststellend. Alle voorwaarden waren volgens trainer-coach Timo van Doremalen aanwezig (lekker weer, veel publiek, etc) om er een fraaie einduitslag van te maken. Maar helaas, dat kwam er niet van. ‘Deze ambitie hebben we onvoldoende ingevuld. Wij gaven Eindhoven zelfs even het idee dat er iets te halen viel.’ Het werd 3-1.

Anka Heltzel (Eindhoven): ‘Wij hebben onszelf tekort gedaan door na rust onze kansen en corners niet te benutten. Ik vond ons toen gelijkwaardig aan Huizen.’

HGC zet stappen

HGC is geen ploeg die eenvoudig tot scoren komt en dat bleek gisteren maar weer eens. Het werd 1-0 tegen Voordaan. Eveline de Haan (HGC): ‘Ik vond ons de eerste helft heel goed spelen en we komen terecht op voorsprong. Na rust hadden we het af en toe lastig, maar toch hebben we een stap gemaakt ten opzichte van de vorige thuiswedstrijd. Toen gaven we het vlak voor tijd uit handen tegen Victoria. Nu spelen we in de slotfase op de helft van de tegenstander.’

Eerste zege Rood-Wit

Rood-Wit deed heel goede zaken door de ‘kelderwedstrijd’ tegen Schaerweijde winnend af te sluiten. Myrthe van Kesteren (Rood-Wit): ‘Dit was onze eerste zege van het seizoen. We gingen heel scherp van start, maar we konden na een vroege goal helaas niet doordrukken. Maar ook na rust hadden we Schaerweijde onder controle. In de laatste fase van de wedstrijd werd het spannend, maar onze doelvrouw Wendela van Dedem hield ons op de been.’

Balvast Victoria

Victoria blijft aan kop na de 1-4 zege op Venlo. Halverwege stond het 0-3 na een hele sterke tweede fase van de eerste helft. Eelco van Roon (Victoria): ‘De overige 50 minuten speelden we slordig. Na de 0-4 ben ik meer gaan wisselen om sommige speelsters wat rust te geven.’ Ralf Thijssen (Venlo): ‘We hebben het goed gedaan, maar Victoria was gewoon beter en balvaster en speelde met meer vertrouwen.’

Were Di wint Tilburgse derby

Were Di tenslotte stuntte op Tilburg door met 0-1 te winnen van de grote buurman. Tijdens het drukbezochte duel bleek uit alles dat Were Di erg graag de punten wilde meenemen.

Janneke Woudenberg (Were Di): ‘Ik had ook het idee dat Tilburg een beetje bang voor ons was. Ik had mijn speelsters de opdracht gegeven om er direct op te klappen. En na rust hadden wij de volledige controle.’ Boaz Jansen (Tilburg) was not amused over de prestatie van zijn team: ‘Tijdens de training toonden we afgelopen week wel de spirit. In de wedstrijd zag ik die passie en beleving helemaal niet terug. Een grote teleurstelling. Je verwacht het niet, helemaal niet als er een derby op het programma staat.’

De Terriërs-Klein Zwitserland 1-2 (0-1)
0-1 Feenstra, 0-2 Huijg (sb), 1-2 Niesert (sc)

Venlo-Victoria 1-4 (0-3)
0-1 Van Leeuwen (sc), 0-2 Meeuwsen, 0-3 Luijkx, 0-4 Van Leeuwen, 1-4 Baeten (sc)