Paumen stopt met hockeyen en wordt assistent-coach bij MOP

Maartje Paumen (32) zet een punt achter haar actieve hockeyloopbaan en gaat komend seizoen als assistent van de nieuwe trainer/coach Ageeth Boomgaardt aan de slag bij de Dames van MOP. De club uit Vught eindigde dit seizoen als nummer drie van de Overgangsklasse en komt na de zomer uit in de nieuwe Promotieklasse.

Paumen kwam dit seizoen uit voor het Belgische Royal Antwerp, waarmee ze afgelopen zondag de Belgische landstitel misliep in een playoff-finale tegen Waterloo Ducks. Na afloop van dat tweeluik liet ze al doorschemeren dat haar afscheid als hockeyster aanstaande was. Na een loopbaan van zeventien seizoenen bij achtereenvolgens Oranje Zwart, Den Bosch en dus Royal Antwerp is het actieve hockeyleven van Paumen nu dus definitief voorbij.

Grote waarde

‘Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met de komst van Paumen als assistent van Boomgaardt’, zegt Remco van Lotringen, commissaris Tophockey van MOP Dames 1. ‘De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg. Ageeth en Maartje kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan’.

Paumen won in haar hockeyloopbaan een karrenvracht aan hoofdprijzen. De strafcornerspecialiste won elf landstitels en tien Europa Cups met Den Bosch en pakte als grote aanjager van het Nederlands elftal nog eens twaalf prijzen, waaronder twee olympische titels. In 2011 en 2012 werd ze door de FIH uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar. Ze maakte in haar loopbaan meer dan zeshonderd officiële doelpunten en is met 368 goals eeuwig topscorer van de Hoofdklasse Dames.

Prachtige mentor

‘Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak’, reageert Paumen. ‘Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Op MOP staat een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik wil mijn kennis en ervaring graag doorgeven aan dit team.’


2 Reacties

  1. vostammer

    Zo jammer dat ze stopt als speelster. Trainer worden kan toch altijd nog?Ook dit seizoen weer mooie dingen gezien van haar. Die keiharde steekbal en die prangende scoop vooral.

  2. daniel-van-son

    Daarmee stopt een zeer begaafd hockeyspeelster. Moge zij het overbrengen op vele andere speelsters want dat kan het dameshockey zeker wel gebruiken.


Wat vind jij? Praat mee...