Play-offs OVK (D): Groningen naar Hoofdklasse

De doorgaans zo nuchtere Groningers gingen vanmiddag volledig uit hun bol. Dankzij een 1-0 overwinning op Were Di trekt de ploeg van Marc Materek op naar de Hoofdklasse. En dus zijn Maartje Paumen, Naomi van As, Ellen Hoog. Joyce Sombroek en alle andere internationale tophockeysters volgend seizoen ook op de Harener Holt te bewonderen.

Groningen – Were Di 1-0

Nadat de Groningse Dames woensdagavond 11 mei op shoot-outs van Were Di won, was ditmaal één treffer voldoende om door te dringen tot het Nederlandse hockeywalhalla. In de 64e minuut mikte Klaartje de Bruijn onberispelijk raak uit een strafcorner. De goal zorgde voor een ongelofelijke ontlading bij de oranjehemden.

beslissende 1-0 van Klaartje de Bruijn GHHC Were di 1-0 Jacob Gunter

De beslissende goal van Klaartje de Bruijn (foto: Jacob Gunter)

Were Di zal zich nu snel moeten herpakken, want komende woensdag speelt het in eigen huis tegen Bloemendaal, de nummer 11 uit de Hoofdklasse.

Nijmegen – Victoria 1-1, 3-0 na shoot outs

De 2e play-off serie in de dames Overgangsklasse krijgt een vervolg. Nijmegen won op shoot-outs (3-0) van Victoria, dat op haar beurt woensdagavond de 1e wedstrijd won. De reguliere eindstand was overigens 1-1.

De wedstrijd van zondagmiddag (aanvang 12.30 uur in Nijmegen) wordt, kortom, alles beslissend.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...