OVK (D): Keuze voor HGC pakt goed uit voor coach De Vos

HGC heeft de eerste, misschien wel cruciale uitoverwinning op HIC te pakken. De beide nummers twee uit de Overgangsklasse troffen elkaar vanmiddag in Amstelveen, waar HGC met 1-3 de sterkste was. Voor de beide coaches was dat een aparte besteding van hun pinksterweekend, maar daarover direct meer.

In de play-offs om kwalificatie voor de nieuwe Promotieklasse boekte HBS een ruimte overwinning op streekgenoot De Terriers. Het werd 4-1 in Bloemendaal. Tilburg tenslotte won op eigen veld met 2-0 van Leonidas.

HIC – HGC 1-3 (1-2)

De selectie van Nederland Meisjes B speelt dit Pinksterweekend een vierlandentoernooi in Duitsland en wáár zijn de bondscoach en zijn assistent actief? Ze komen met hun clubs uit in de play-offs en spelen uitgerekend ook nog eens tegen elkaar. De opmerkelijke samenloop van omstandigheden zorgt in ieder geval voor een levendige discussie in de groepsapp van Oranje MB. Wie is voor Robbert-Jan de Vos (HGC) en wie voor Fleur van de Kieft (HIC)?

Feit was dat de bondscoach met 1-3 won van zijn rechterhand en Van de Kieft liet na afloop in de groepsapp weten dat HGC terecht had gewonnen van HIC. Volgende week gaan ze op retour in Wassenaar; voor één of mogelijk twee duels.

Op de overwinning van HGC was niet veel af te dingen. HIC startte op eigen veld goed, kwam na zeventien minuten op een 1-0 voorsprong, maar daarna kon HGC het heft in handen nemen. Van de Kieft: ‘In plaats van proactief te blijven spelen, gingen namen we een afwachtende houding aan. We verloren daardoor de grip op het spel. Daar kwam tijdens het duel nog eens bij dat we de strafcorners niet goed uitvoerden. Ik moet zeggen dat HGC ons tijdens het vierde kwart heeft overklast, dus de zege van onze tegenstanders was terecht. We gaan deze wedstrijd eens goed analyseren en dan gaan we volgende week proberen om van ze te winnen.’

Robbert-Jan de Vos zag zijn team een aftastende houding aannemen. ‘Het was jammer dat onze eerste strafcorner werd afgekeurd, maar aan het begin van het tweede kwart zag je duidelijk dat wij in ons ritme kwamen. Vlak voor rust maakten we de 1-2 en na onze 1-3 een kwartier na de pauze hadden we eigenlijk moeten uitlopen naar 1-4 of 1-5. We hadden het duel volledig onder controle en HIC kreeg amper kansen meer.’

De Vos maakt morgen in ieder geval zijn ritje van twee uur tussen Den Haag en Moers, waar Oranje B nog een potje speelt. Van de Kieft heeft ander dingen aan haar hoofd: ze zit middenin een verhuizing.

’17 Belle Veenstra 1-0
’25 Luna Fokke 1-1
’33 Anne Abendroth 1-2
’50 Luna Fokke 1-3

HBS – De Terriers 4-1 (1-0)

’12 Demi Hilterman 1-0 (sc)
’48 1-1 (sb)
’54 Rosalie Rosman
’58 Demi Hilterman 3-1
’69 Lois de Zeeuw

Tilburg – Leonidas 2-0 (1-0)

‘7 Jeske van Bavel 1-0
’43 Lisa de Graaf 2-0

(later meer)

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...