Play-offs OVK (D): Willemijn Bos weer even terug op oude nest

Natúúrlijk was zij van de partij. Willemijn Bos was woensdagavond in Tilburg en zaterdagmiddag op de Harener Holt, waar zij de eerste beginselen van het hockey bijgebracht kreeg. De international van Laren (28) maakte onderdeel uit van het Groningen dat op de kop af 10 jaar geleden voor het laatst promoveerde naar de Hoofdklasse. ‘Bijna alle meiden van toen waren er vandaag ook’, aldus een blije Bos.

Moeiteloos somt ze een groot aantal namen op: Anouk Beijnes, Elsemiek Groen, Frouke van Laar, Anneke Goslings, Marianne van Dijk en 2 speelsters die nu opnieuw promoveerden; Hedi Koning en Anouk van de Berg. En de doelvrouw van toen, Kirsten de Lange, is nu teammanager.

Schrik niet

De promotie van haar oude club betekent dat Bos volgend seizoen terugkeert op het oude nest. Schrik niet, supporters van Laren: Willemijn keert alleen terug als tegenstander van Groningen. ‘Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk. Mijn vriend Daan-Jan Kuijs is assistent-trainer van Groningen.’

Jong talent

Bos proostte na afloop van het duel tegen Were Di op de titel met onder andere Rob Bertram, trainer-coach van Groningen MA1 dat dit seizoen heel goed presteert in de landelijke jeugd. Verschillende speelsters trainen al mee met Dames 1 en 3 ervan stonden tijdens deze finale op het wedstrijdformulier, namelijk Evaline Janssens, Jasmijn Pouw en Sofia Vincenz.

‘Er komt veel jong talent aan, daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken’, aldus Bertram die weet dat de heren van Groningen exact 20 jaar geleden promoveerden naar de Hoofdklasse. ‘We worden oud…’

Lees verder

Play-offs OVK (D): ‘Koningin Klaartje’ klaart de klus

 

 


Wat vind jij? Praat mee...