Play-outs OVK (D): Kampioenencoach Huizen helpt QZ naar zege

Boaz Janssen, de trainer-coach die de dames van Huizen dit seizoen naar de Hoofdklasse leidde, was hét opmerkelijke gezicht voor de dug-out van QZ vanmiddag.

De club zat namelijk in een lastig parket doordat de hoofdcoach van Dames 1 vandaag acte de présence moest geven tijdens het NK voor C-junioren. Sven van Maassen is reeds het hele jaar trainer-coach van Nijmegen JC1 en pas vanaf de winterstop bij QZ na het vertrek van Erik Wonink. Met Nijmegen plaatste hij zich voor het NK en dit zorgde voor een dubbele agenda.

Maar niet getreurd. Boaz Janssen verzorgde dit seizoen de woensdagavondtraining op QZ en dus was de link met hem snel gelegd. ‘En ik was voor dit seizoen klaar bij Huizen, dus geen probleem. Vorige week was ik er ook al bij, maar toen niet als coach.’ De aanwezigheid van Janssen legde QZ geen windeieren. Na een zeer late gelijkmaker (1-1) won QZ de serie shoot-outs met 3-2.

Of Janssen morgen wederom voor de dug-out staat, is afhankelijk van de prestaties van Nijmegen JC1 dat vandaag tegen Push JC1 en Schaerweijde JC1 speelt.

 


Wat vind jij? Praat mee...