RESTANT OVK (D): Terriërs en Union sluiten af met remise

Terriërs en Union moesten gistermiddag noodgedwongen nog een speelhelft aan de bak. Nadat het duel in Heiloo vorige week tijdens de rust (0-1) werd gestaakt vanwege de harde wind, sloten beide teams hun eerste competitiehelft af met een gelijkspel: 2-2.

De thuisclub mocht hier het meest content mee zijn, want Union kreeg tijdens deze 35 minuten de grootste kansen en toonde het beste veldspel. Het was echter Terriërs dat na twee minuten de gelijkmakende 1-1 scoorde. En tien minuten voor tijd kwam het team tegen de veldverhouding in zelfs op 2-1.

Frank Geers (Union): ‘Onze tegenstander kreeg vanmiddag drie kansen, waarvan ze er twee maakten. En hun derde mogelijkheid was een uitspeelcorner. Als je pech hebt, kun je daardoor ook nog verliezen. Dat was helemaal onterecht geweest.’

Dat Terriërs op de been bleef, had de ploeg voor een heel groot deel te danken aan haar eigen doelvrouw. Vier minuten voor tijd moest zij het antwoord op een strafcorner van Nynke Kappelle schuldig blijven.

Jeroen Visser (Terriërs): ‘Wij hadden deze helft niet te verliezen, dus wij klapten er meteen op. Binnen twee minuten stonden we gelijk. Daarna begin Union beter te hockeyen, ze kregen de grotere kansen en over het geheel gezien mogen we niet klagen met dit gelijkspel.’

Union gaat de winterstop in als derde, Terriërs als vijfde.  Visser: ‘Wij gaan ons voorbereiden op een loodzware reeks na de winterstop met achtereenvolgens Nijmegen, Voordaan en Push; de nummers één, twee en vier van dit moment.’

Terriërs – Union 2-2 (0-1)
0-1 Nynke Kappelle (sb), 1-1 Laura de Jager, 2-1 Bianca Karels, 2-2 Nynke Kappelle (sc)