Round-up OVK (D): ‘Er was eigenlijk geen verschil’

De druiven voor de dames van Were Di waren zaterdagmiddag 14 mei rond een uurtje of half 3 zuur. Met en kleiner verschil promotie mislopen, kan bijna niet. Verliezen op shoot-outs en het 2e duel vlak voor tijd met 1-0 verliezen uit een strafcorner. ‘Er was eigenlijk geen verschil te bespeuren tussen deze 2 ploegen’, zo vond Janneke Woudenberg, trainer-coach van Were Di. ‘Het geluk was, wat dat betreft, aan de kant van Groningen.’

Inderdaad, de doelpunten waren zeer schaars in de onderlinge twist tussen Groningen en Were Di. Klaartje de Bruijn was de enige die in de reguliere speeltijd tot scoren kwam.

Woudenberg had na de 1e helft een goed gevoel over het spel van haar ploeg. ‘Wij hadden de overhand. Op de eerste 10 minuten na had Groningen niet veel in te brengen, zonder dat wij echt grote kansen krijgen. Helaas konden we deze lijn na rust niet doortrekken. Het werd onrustiger, we speelden minder in de discipline en we leden onnodig balverlies.’

Groningen en Were Di maakten er een open duel van, zonder direct tot groots spel te komen. Eigenlijk was er sprake van matig hockey, maar de spanning en de sfeer rondom het veld maakte het duel tot een enerverend potje.

Vlak voor rust kreeg Groningen een levensgevaarlijke mogelijkheid toen Pam van Asperen opeens alleen voor de keeper kwam te staan. De hoek waar vandaan ze op goal moest schieten was echter te scherp. De grootste mogelijkheid voor Were Di was de enige strafcorner van de eerste helft. Ilse Brouwers knalde de bal op de legguards van doelvrouw Jantien Gunter.

Tijdens de 2e helft leek het lange tijd uit te draaien op wederom een verlenging, maar 6 minuten voor tijd mocht De Bruijn namens Groningen aanleggen voor een strafcorner. Janneke Woudenberg (Were Di): ‘Ik had deze variant van Groningen vooraf uitgetekend. Het is een bekende corner en toch ging de bal er in.’

Na de 1-0 haalde Woudenberg doelvrouw Celine Schoenmakers van het veld om te proberen extra druk op de Groningse verdediging te zetten. De thuisploeg kwam er niet meer echt goed uit, maar tot serieuze kansen leidde het ook niet.

Eindstand dus 1-0, Groningen promoveert en Were Di mag alsnog promotie proberen af te dwingen tegen Hoofdklasser Bloemendaal.

Groningen-Were Di 1-0 (0-0)
1-0 Klaartje de Bruijn (sc)

3e Duel nodig in Nijmegen

Wie het uit de Overgangsklasse gaat opnemen tegen Pinoké, de nummer 10 uit de Hoofdklasse, is nog niet bekend. Nijmegen en Victoria gaan morgenmiddag op herhaling. Victoria won afgelopen woensdag in eigen huis, Nijmegen won vandaag na het nemen van shoot-outs.

Anthony Potter analyseerde de wedstrijd van vanmiddag als een ‘close game, waarbij ik vond dat het spel zich voornamelijk tussen de beide 23-meterlijnen afspeelde. In de shoot-out serie deden we het goed. Dat geeft ons vertrouwen op weg naar de 3e wedstrijd. Ik denk dat wij vandaag het plezier en onze power terug hebben gevonden.’

Eelco van Roon (Victoria): ‘Wij hebben te weinig gekregen, want over het geheel genomen vond ik ons de betere ploeg. En dan heb ik het zéker over de eerste helft. En ja, zo’n shoot-out serie is dan een loterij. De doelvrouw van Nijmegen stopte er 3 van onze kant. We hebben de kansen gehad. Tijdens de verlenging kregen we in beide helften een uitspeelcorner te nemen.’

Nijmegen-Victoria 1-1 (0-0). Na shoot-outs 3-0
1-0 Klaartje Mintjes, 1-1 Mady Hof (sc)