Round-up OVK (D): Nijmegen als eerste naar de play-offs

Het Nijmegen van Anthony Potter heeft zich zondagmiddag als 1e Overgangsklasseploeg geplaatst voor de play-offs. Groningen is de vrijwel zekere 2e in deze poule. In poule B verspeelde De Terriërs hele dure punten op KZ. Het werd 1-1. Bij winst had het team uit Heiloo alleen op de 2e plaats gestaan, nu moet het genoegen nemen met een voorlopig 5e stek. Het tekent de ongelofelijke spanning in deze afdeling.

Overgangsklasse A

Hoogtepunt voor Groningen

Na de 2-3 zege op Almere kan Groningen zich zondag 24 april kwalificeren voor de play-offs. Dat mag als een absoluut hoogtepunt worden gezien voor de noorderlingen die hier 10 jaar op moesten wachten. In Almere leidde Groningen al met 0-3 en daarmee legde het team van Marc Materek eigenlijk al de basis voor een overwinning. De eindstand lijkt spannend, maar de aansluitingstreffer scoorde Almere pas 10 seconden voor tijd.

Materek: ‘Wij vlogen er in de eerste helft overheen. Bij rust was het eigenlijk al kat-in-het-bakkie. Tijdens de 2e helft was de wil om er iets van te maken duidelijk aanwezig. We kregen veel kansen en corners, maar bij zo’n voorsprong sluipt er toch iets in de ploeg waardoor het wat minder scherp wordt.’

Craeyenhout uit gevarenzone

Craeyenhout ontworstelt zich met de overwinning op Zwolle voorgoed van de gevarenzone. Het team zat niet serieus in de piepzak, maar desondanks is en blijft het een opluchting om van play-outs bespaard te blijven.  ‘Het was heel slecht, maar we wonnen. Voorgaande weken speelden we aanzienlijk beter, maar verloren we’, aldus Eelco van der Meulen (Craeyenhout). Zwolle had er duidelijk de P in. Op een stand van 2-1 miste de ploeg een strafbal en kreeg het volgens coach Roel Stofmeel zeker 10 opgelegde kansen. ‘Tijdens de eerste helft waren wij absoluut de beste. In deze fase hadden we het al moeten beslissen.’

HIC 60 minuten beter

HIC boekte een fraaie zege op Rotterdam. Het werd 4-2 in Amstelveen na een 3-0 ruststand. Vincent van Hall (HIC): ‘Voor de rest speelden wij zeer goed. We kwamen in de buurt van het spelletje zoals we dat graag willen en kunnen spelen. Tijdens de 2e helft vond ik het een gelijkwaardig duel.’

Rotterdam kwam toen wel terug tot 3-2, maar daarmee was meteen alle kruit verschoten. David Gestel (Rotterdam): ‘We kwamen weliswaar terug, maar na de 3-2 werd het heel snel 4-2. We verdienden niet te winnen. HIC was 60 minuten beter.’

Verdiende zege Nijmegen?

Nijmegen had het lastig tegen Leonidas. Niet iedereen vond na afloop dat de koploper met een verdiende zege van het veld ging. ‘Wij hadden het een beetje moeilijk tegen een goede tegenstander.’ Nijmegen had het geluk dat de eigen doelvrouw bij een stand van 2-0 een strafbal keerde. Jordy van der Waart (Leonidas): ‘Gaat die bal er vlak voor rust in dan staat het 2-1 en moet ik het nog zien. Wij hadden hier vandaag zeker een punt verdiend. Wij ging van goed spel naar beter spel naar prima spel vandaag. We hebben te weinig gekregen helaas.’

Stadsderby QZ-Union

De Nijmeegse stadsderby tussen QZ en Union eindigde in 0-1, maar daar ging in de slotfase enig tumult aan vooraf. Kort voor tijd leek QZ een zuivere 1-1 aan te tekenen, maar volgens de scheidsrechter die het verst weg stond van de bal, zou die bij het nemen van de strafcorner niet buiten de cirkel zijn geweest. Videobeelden wezen volgens trainer-coach Michel Schoenmaker anders uit. ‘Ik ben weer een beetje gekalmeerd, maar wij hadden hier gewoon een punt verdiend.’

Frank Geers (Union): ‘Het was duidelijk dat QZ streed om de play-outs te ontlopen. Ze maakten er een echt duel van. Wij komen na een kwartier echter keurig op 0-1 en hadden daarna de 0-2 en de 0-3 moeten maken. Dan het je de wedstrijd bij rust al in de tas. Nu hield QZ constant hoop op een resultaat.’

Weinig aan te merken op Wageningen

Wageningen had geen kind aan De Warande. De ploeg won met 6-0 door de tegenstander van meet af aan onder hoge druk te zetten. Daarin slaagde Wageningen goed en het liep na 35 minuten al ver weg van de nummer 11 op de ranglijst. Ruststand 4-0. Arnoud Boersma (Wageningen): ‘De inzet was goed en ik was heel blij met onze spelopvatting. Af en toe was het wat slordig, maar dat was wat mij betreft het enige dat er op aan te merken was.’

Almere-Groningen 2-3 (0-3)
0-1 De Bruijn, 0-2 Reiling, 0-3 H. Koning, 1-3 Holtslag (sc), 2-3 Willems

Craeyenhout-Zwolle 2-1 (1-1)
1-0 Veerman (sc), 1-1 Van Eijk, 2-1 Veerman (sc)

HIC-Rotterdam 4-2 (3-0)
1-0 Gevers, 2-0 Ender, 3-0 Dassen, 3-1 Visser (sc), 3-2 Visser (sc), 4-2 Stuy

Nijmegen-Leonidas 3-2 (2-0)
1-0 Van Roosmalen (sc), 2-0 Schoenaker, 2-1 Van de Ven, 3-1 Van Roosmalen 9sc), 3-2 Baijens (sc)

QZ-Union 0-1 (0-1)
0-1 Dreis

Wageningen-De Warande 6-0 (4-0)
1-0 Thisja Vd Kruijs, 2-0 Minout Mink, 3-0 Imme Vd Hoek, 4-0 Minout Mink, 5-0 Minout Mink, 6-0 Minout Mink

Overgangsklasse B

Strijd Eindhoven tegen degradatie

Eindhoven staat voor de vrijwel onmogelijk opgave zich te handhaven. Rechtstreekse degradatie kan volgende week een feit zijn. De achterstand op de nummers 9 tot en met 11 bedraagt 6 punten met nog 3 duels te gaan. Thuis tegen Huizen leed het team van Anka Heltzel een 1-2 nederlaag. Het team gaf overigens goed partij tegen Huizen, voor wie de play-offs lonken.

Timo van Doremalen (Huizen): ‘Het was niet gemakkelijk, maar over het geheel genomen hebben we terecht gewonnen. Na de 1-1 konden wij het geduld opbrengen te wachten op een 1-2 en dat hebben we goed gedaan. De progressie zit er in dat we in deze fase dit soort wedstrijden wél winnend kunnen afsluiten.’ Voor komende zondag staat de kraker Huizen-Voordaan op het programma.

De Terriërs; geen grip op KZ

De Terriërs verspeelde 2 lelijke punten tegen middenmoter Klein Zwitserland. Dat kan aan het eind van de rit een remise zijn om van te gruwelen, want de concurrentie om de 2e plaats is moordend. Tijdens de eerste helft kon de ploeg uit Heiloo geen grip krijgen op de aanvallende opbouw van de tegenstander. ‘Wij gingen daardoor veel met de bal lopen, het was onrustig en we kregen veel te weinig controle. Na rust was dat anders. We maken snel de 1-1, maar daarna hebben beide teams de kans om te winnen. Dan is een gelijkspel waarschijnlijk terecht.’

Bastiaan Bunnik (KZ): ‘Wij scoren te weinig, dat is het verhaal van ons seizoen. Op zich hadden we denk ik iets meer verdiend dan een punt.’ Pechvogel van de middag was Victorie Feenstra die met een gebroken hand naar het ziekenhuis moest. In de loop van deze week wordt zij geopereerd.’

Schaerweijde – Rood-Wit

Schaerweijde en Rood-Wit strijden tegen elkaar om play-outs te ontlopen. Gistermiddag stonden ze tegenover elkaar en dat leverde een remise op. De thuisclub kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar Rood-Wit kwam dus even zovele malen terug.

Razwan Ahmed (Schaerweijde): ‘Tijdens de eerste helft domineerden wij. Ik denk dat Rood-Wit tweemaal in onze cirkel is geweest. Na rust zette onze tegenstander meer druk en werd het een gelijkwaardig duel. 2 Minuten voor tijd maakten wij de 3-2. De scheids die het dichtst bij de bal stond, keurde de treffer goed, maar de man die het verst weg stond overrulede hem. Wij zouden geen 5 meter afstand in acht hebben genomen.’

Daan Sabel (Rood-Wit): ‘Ik ben erg opgelucht, want het was een duel waarin van alles gebeurde. Van heel goed tot heel slecht. Dit was geen mooi punt, maar we zijn er blij mee.’

Victoria vecht (na de rust)

Victoria won met 2-0 van Venlo, maar Eelco van Roon (Victoria) vond het spel van zijn team heel slecht. ‘Vooral tijdens de 1e helft was het onherkenbaar. Tijdens de rust heb ik de speelsters daar op aangesproken. Technisch en tactisch kan ik veel vertellen, de vraag luidde wat ze nu precies wilden? Ze moesten gaan vechten voor hun team. Na rust heb ik dat gelukkig wel gezien.’

Voordaan-HGC

Voordaan en HGC kwamen in Groenekan niet tot scoren. Tijdens een desondanks geanimeerd duel ontstonden over en weer veel kansen en mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dit niet. Voordaan, nog altijd 2e, maakt zich op voor de streekderby tegen Huizen dat evenveel punten heeft.

Stadsderby Were Di-Tilburg

Were Di blijft na de zege op Tilburg (2-0) koploper met een voorsprong van 5 punten, maar wat is dit gaatje waard met nog 3 hele zware duels voor de boeg? De ploeg van Janneke Woudenberg neemt het de komende weken op tegen HGC (uit), Huizen (thuis) en Victoria (uit). De laatste 2 ploegen hijgen in de nek van Were Di en storten zich graag als een hongerige roofvogel op een overheerlijke prooi.

Het neemt niet weg dat Were Di prima speelde tegen Tilburg. Na rust vond Woudenberg haar ploeg veel beter en de vreugde was na afloop groot. Winst in de stadsderby zorgde er voor dat de selectie na afloop spontaan het clublied inzette op het veld. En met een feestje rond de opening van het nieuwe clubhuis in het vooruitzicht bleef het, Were Di kennende, nog lang onrustig.

Eindhoven-Huizen 1-2 (1-1)
0-1 Michels (sc), 1-1 , 1-2 Michels (sb)

Klein Zwitserland-De Terriërs 1-1 (1-0)
1-0 Huijg, 1-1 Driehuis (sc)

Schaerweijde-Rood-Wit 2-2 (1-1)
1-0 Imhof, 1-1 Hoiting, 2-1 Wiegers, 2-2 Van den Boomen

Victoria-Venlo 2-0 (0-0)
Hof, 2-0 Luijkx