Round-up OVK dames: Kim Lammers pikt goaltje mee bij Huizen

Hé, daar was opeens weer Kim Lammers! De assistent-coach van Huizen nam de stick zondagmiddag ter hand omdat haar team te maken had met een kleine blessuregolf. En Lammers stond op de spelerslijst, dus geen probleem. Tegen Schaerweijde toonde zij zich bovendien van waarde. Met de 4-1 tekende de recordinternational-in-ruste voor het slotakkoord.

Overgangsklasse A

Geen kind aan EHV

Nijmegen had eerlijk gezegd geen kind aan EHV. Na de 1-0 in de 2e minuut liepen de Gelderlanders al voor rust ruim over de tegenstander heen. Na 35 minuten was het 5-0. Na rust was de focus bij Nijmegen verdwenen, aldus Anthony Potter (Nijmegen). ‘Maar complimenten, de meiden hebben het zeker tijdens de 1e helft heel goed gedaan.’

Antoinet Wildeboer vertelde na afloop het verhaal dat zij al enkele weken afdraait. EHV is zo groen als gras en zal een zekere killermentaliteit moeten gaan tonen om een woordje mee te spreken in de Overgangsklasse. ‘Het is de 3e week achter elkaar dat wij de 2e helft niet hebben verloren. Voor rust toonden wij veel te veel respect voor Nijmegen.’

Hardwerkend Push boekte zege

Push boekte een ruime overwinning op QZ. De basis voor de 1-4 zege werd tijdens het 1e kwartier gelegd door goals van Sabine Postma-Mol en Roos Weekers.

‘Wij zijn beloond voor ons harde werken’, aldus Stan Huijsmans (Push). ‘Na rust kwam QZ nog op 1-2, maar we bleven met veel inzet en met focus strijden. Daardoor liepen wij terecht uit naar 1-4. Ik zag nog wel wat slordigheden ontstaan, maar ik ben blij met deze 3 punten.

Aanvoerder Ruth Linders van QZ: ‘Push was dodelijk efficiënt in de cirkel. Een kwartier voor tijd maakten wij de 1-2 en we kregen daarna een mega-kans op 2-2. Die bal werd door een verdedigster van Push van de doellijn gedoken.’

Uitstekende zaken Rood-Wit

Rood-Wit deed in eigen huis uitstekende zaken tegen Helmond. De ploeg van Daan Sabel won met 4-2 en steeg daardoor naar voorlopig de 4e plaats op de ranglijst. De hoofdrol was tijdens het duel weggelegd voor Tess Jurjus. De speelster die deze zomer de overstap maakte van Zoetermeer naar Rood-Wit scoorde 3 keer.

Sabel: ‘Na de 1-1 in de 1e helft kreeg Helmond een paar hele fraaie mogelijkheden, maar die gingen er gelukkig voor ons niet in. Na rust speelde onze tegenstander wat minder, vond ik, en wij waren ditmaal erg dominant in balbezit. Dat deed mij deugd omdat onze kracht normaalgesproken ligt in de pres en de turnover.’

Roeland de Laat (Helmond): ‘Op het doelpunt van Rood-Wit na, was het de 1e helft eenrichtingsverkeer. Na de rust wilden we zo verder gaan, maar er was iets meer energie ontstaan bij Rood Wit dan bij ons. Helaas, het had niet gehoeven dit verlies en dan is dat toch wel vervelend ondanks de goede reeks die we al hebben neergezet.’

Leonidas pakt 1e punten

Leonidas kwam tijdens het altijd lastige uitduel tegen De Terriërs voor het eerst dit seizoen tot puntenwinst. Het werd in de 68 minuut 2-3 en dat betekende meteen ook de 1e overwinning.

Jordy van der Waart (Leonidas): ‘Wij zijn onwijs opgelucht. Wij hadden vanmiddag ook goed gelijk kunnen spelen, maar het viel ditmaal eens onze kant op.’

Leonidas leidde bij rust met 0-2, maar de thuisclub slaagde er in om de stand na rust binnen 4 minuten gelijk te trekken. Daarna ontspon zich een rommelig duel, mede door een rode kaart in de 50 minuut voor een speelster van de Terriërs.

Jeroen Visser (Terriërs): ‘Die rode kaart had eerder een gele kaart voor Leonidas moeten zijn en bovendien werd er een zuivere goal van ons afgekeurd. Het neemt niet weg dat wij de wedstrijd uit onze handen lieten glippen. Na rust komen we goed terug, maar we drukken niet hard genoeg door. Ik ben hier dood- en doodziek van.’

Enerverende slotfase op Union

Union leverde tegen Rotterdam haar 1e punten van het seizoen in. Het werd 1-1, waarbij het venijn in de staart zat. Rotterdam had halverwege eigenlijk op voorsprong moeten staan, maar mede dank zij fraai keeperswerk van de doelvrouw van Union bleef het 0-0. Na de thee speelde Union in de ogen van trainer-coach Frank Geers een ‘sterke wedstrijd, waarin we helaas te weinig uit ons balbezit halen. We komen 5 minuten voor tijd op 1-0 en dan verwacht je dat het klaar is. Wij hadden het duel op slot moeten zetten, maar in plaats daarvan werd het een tumultueuze slotfase waarin Rotterdam nog een keer scoort.’

Kees Wortmann (Rotterdam): ‘Ons strijdplan is goed uitgepakt. Ik vond het een gelijkopgaande strijd en ik bespeur dat wij week na week stappen vooruit maken. Volgende week mogen we thuis tegen Nijmegen, kijken hoe ver wij dan weer zijn.’

Voordaan in extremis naar punt

Voordaan en Tilburg kwamen uit op een remise. Voor rust kreeg Voordaan met afstand meer mogelijkheden. Volgens trainer-coach Ron Haantjes van Tilburg mochten zijn speelsters zich bedanken bij hun doelvrouw dat het na de 1e helft bij  0-0 bleef. Tijdens de 2e helft kwam Tilburg sterker en sterker opzetten. Het werd 0-1, maar in extremis werd het nog 1-1.

Miguel Koning (Voordaan): ‘Na deze 0-1 drongen wij fel aan. We missen 8 minuten voor tijd een strafbal, maar via een uitspeelcorner werd het toch nog gelijk. Uiteindelijk ben ik blij met een punt, hoewel we voor rust gewoon een paar doelpunten hadden moeten maken.’

Statistieken

Nijmegen – EHV 6-1 (5-0)
1-0 Senna Bombach (sc), 2-0 Ellemiek Koenders (sc), 3-0 Michelle Simons, 4-0, Michelle Simons, 5-0 Michelle Simons, 5-1 Chris Janssen (sc), 6-1 Michelle Simons

QZ – Push 1-4 (0-2)
0-1 Sabine Postma-Mol, 0-2 Roos Weekers, 1-2 Lara Depla, 1-3 Suze Dercksen, 1-4 Brit Voss

Rood-Wit – Helmond 4-2 (1-1)
1-0 Tess Jurjus, 1-1 Joyce van Wetten, 2-1 Vivianne van Rijn, 3-1 Tess Jurjus, 3-2 Liselot Wagenaar, 4-2 Tess Jurjus

Terriërs – Leonidas 2-3 (0-2)
0-1 Floor Bod (sb), 0-2 Eveline Korink (sc), 1-2 Annelot Jansen, 2-2 Benthe Dijkman, 2-3 Vivian Kowalski

Union-Rotterdam 1-1 (0-0)
1-0 Nynke Kappelle (sb), 1-1 Rosanne Gatsonides (sc)

Voordaan – Tilburg 1-1 (0-0)
0-1 Jeske van Bavel, 1-1 Akke van der Meer

Overgangsklasse B

Rustig middagje voor man aan scorebord

Almere en Were Di kwamen niet aan scoren toe. Desondanks was het volgens Dider Meijer, coach van de thuisploeg, ‘een enerverend potje. Ik vond het een gelijkopgaande strijd, waarin wij zelf sterk verdedigden en waarin wij aanvallend net niet scherp genoeg waren. Maar met een punt tegen Were Di hoor je mij niet klagen. Van tevoren had ik hier zeker voor getekend.’

Janneke Woudenberg (Were Di): ‘Bij ons was het ook een kwestie van net niet. We startten niet scherp, maar pakten het na 15 minuten goed op. Ik denk dat wij over de hele wedstrijd gezien zeker 20 keer via de achterlijn bij Almere in de cirkel kwamen. Op een goed moment hadden we ook afstand moeten nemen van Almere. Maar goed, we houden voor de 3e week achter elkaar de nul en we gaan ons nu voorbereiden op de wedstrijden tegen Wageningen en HIC.’

Van Aken, Van Aken en Van Aken

Elselieke van Aken bewees zondagmiddag wederom haar waarde voor HGC. In haar eentje nam zij de doelpuntenproductie namens haar team voor haar rekening. Het werd 2-3 tegen HBS in een duel waarin HGC zeker niet haar beste spel liet zien.

‘Het was niet onze wedstrijd van het seizoen’, zei Robbert-Jan de Vos (HGC). ‘De concentratie was niet volledig aanwezig, maar gelukkig konden we onze prestatie van voor de rust tijdens de tweede helft rechtzetten. Het was niet altijd even mooi, wel effectief.’

Robbert Zevalkink (HBS): ‘Er had vandaag meer ingezeten voor ons. HGC maakt 10 minuten voor tijd uit het niets de 2-3 en dat spelen ze goed uit. Het verschil was niet groot op het veld.’

Goede revanche HIC

HIC maakt haar status als koploper met ambitie waar door Craeyenhout met 6-0 terug te wijzen. Vanaf het begin was duidelijk welke ploeg de baas was op het veld. Desondanks stond het bij rust pas 1-0, maar tijdens de 2 helft moest het jonge Craeyenhout de moed opgeven. Tussen de 44e en de 52e minuut maakte HIC 4 doelpunten waarna het definitief over en uit was voor de Haagsen.

Vincent van Hall (HIC): ‘Ik denk dat wij ons goed hebben gerevancheerd voor de partij van vorige week. Wij streden nu wel als team en dat was mooi om te zien. Halverwege was het inderdaad pas 1-0, terwijl de verhouding van cirkelpenetraties lag op 17-4. We bleven goede druk spelen, waardoor wij onze tegenstander dwongen om fouten te maken.’

Huizen blijft het prima doen

Huizen blijft uitstekend opereren in deze beginfase van de competitie. Ondanks een aantal blessures hengelde het team gewoon de zege binnen. Die kwam tegen Schaerweijde weliswaar in de slotfase tot stand, maar daardoor was die niet minder verdiend.

Boaz Jansen (Huizen): ‘Dankzij een goede start lopen we uit naar 2-0. Wij waren bovenliggend en hadden greep op de wedstrijd. Bij rust was het 2-1 en tijdens de 2e helft werd het onrustiger naarmate de 3-1 uitbleef. Die viel 10 minuten voor tijd.’

Te weinig power bij Ring Pass

De dames van Ring Pass bewezen zichzelf geen beste dienst. Het was niet alleen het 1-3 verlies tegen Klein Zwitserland, maar ook het gebrek aan strijdend vermogen. ‘Wij stonden niet als collectief in het veld en KZ toonde dat zij wel graag wilde winnen’, aldus Eric van der Pol (Ring Pass). ‘We hadden ook wel een beetje pech overigens doordat onze 1-0 werd afgekeurd.’

Bastiaan Bunnik (KZ) zag zijn formatie voor de 2 maal op rij winnen. ‘Wij waren echt sterker en dat was fijn om te merken, hoewel we door enkele slordigheden wel wat kansjes weggaven. Tijdens de 2e helft vond ik het spel rommeliger, maar we bleven goed overeind.’

Winnen op ‘Wageningen-uit, altijd lastig’

Victoria omzeilde een lastige klip door op Wageningen met winst van het veld te gaan. Het werd 1-2.

Eelco van Roon (Victoria): ‘Ik vond ons 50 minuten de bovenliggende partij en de overige 20 minuten waren voor Wageningen. We waren niet zo dominant als vorige week. Na rust kregen wij onze beste kansen en in 10 minuten tijd wisten wij toen de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. We wierpen toen de schroom van ons af.

In de ‘dying seconds of the game’ kreeg Wageningen een uitspeelcorner toegekend, maar dat buitenkansje wist het team van Arnoud Boersma niet te verzilveren.

Boersma: ‘Ik vond het al met al geflatteerd. Wij kregen meer veldkansen en bijvoorbeeld 9 strafcorners, waarbij Victoria wel meer dominant op het veld was. Na rust lopen wij tegen een domme gele kaart aan en prompt maakte Victoria daar gebruik van. Daar baal ik ontzettend van.’

Almere – Were Di 0-0

HBS – HGC 2-3 (1-1)
0-1 Elselieke van Aken (sc), 1-1 Sterre Kramer, 1-2 Elselieke van Aken, 2-2 Lisa Bok, 2-3 Elselieke van Aken

HIC – Craeyenhout 6-0 (1-0)
1-0 Tess Bijlsma, 2-0 Jet Cremer (sc), 3-0 Eline Florie, 4-0 Kirsen Ender, 5-0 Ankelein Baardemans, 6-0 Mathilde Aarnink

Huizen – Schaerweijde 4-1 (2-1)
1-0 Eva den Hartog (sc), 2-0 Gitte Michels, 2-1 , 3-1 Amber Folmer, 4-1 Kim Lammers

Ring Pass – Klein Zwitserland 1-3 (0-1)
0-1 Nina Staal, 0-2 Stephanie Kool, 1-2 Jane Kemp (sc), 1-3 Emma Lucas

Wageningen – Victoria 1-2 (1-0)
1-0 Elena Colmer, 1-1 Daphne Voormolen (sc), 1-2 Janneke van Leeuwen (sb)