Vooruitblik OVK (D): Wie leidt de dans tijdens bal der kampioenen?

Over een aantal dagen is het zo ver: de herstart van de veldcompetitie in de Overgangsklasse. De teams zitten precies op de helft van het aantal te spelen duels. Het betekent dat elke ploeg in feite nog alles te winnen of te verliezen heeft, maar de heenronde heeft al wel voor een ruwe schifting gezorgd. Wie zijn de kanshebbers en wie spelen straks kelderhockey? Vandaag een vooruitblik op de Overgangsklasse Dames.

Veel damesteams vertrokken medio februari op trainingsstage om zich vooral in Spanje voor te bereiden op de tweede competitiehelft. Dat geeft altijd goed moed. Het eerste trainingskamp waarvan openlijk wordt gezegd dat ‘ie is mislukt, moet nog plaatsvinden.

Vertrouwen in Rob Haantjes

Om in de kelder te starten: van vier teams kun je zeggen dat er reden tot zorg bestaat. Het zijn QZ en EHV in Poule A en Ring Pass en Craeyenhout in Poule B.  Van grote clubs als Tilburg en Rotterdam (tiende en negende in Poule A) mag verwacht worden dat zij zich de komende weken gaan ontworstelen aan het acute gevaar om play-outs te spelen.

Het bestuur van Tilburg heeft er vertrouwen in dat trainer-coach Rob Haantjes zijn selectie uit deze malaise trekt, getuige het feit dat hij zijn verbintenis tijdens de winterstop met twee seizoenen verlengde.

Hoe verder met Nijmegen?

Aan kop van Poule A gaat de strijd om de twee play-offplaatsen vrijwel zeker tussen drie ploegen: koploper Nijmegen, runner-up Voordaan en nummer drie Union. Interessant wordt het te zien hoe Nijmegen zich profileert onder een nieuwe trainer-coach. Enkele weken geleden werd bekend dat Anthony Potter per direct vertrok. Hij wordt assistent-bondscoach van de Australische mannen.

Minimale verschillen in Poule B

De top 4 in Poule B staat op een onderlinge afstand van maximaal vijf punten. De verrassende koploper is Huizen (25 punten), direct gevolgd door HIC (24), HGC (23) en Victoria (20).

Welke ploeg de beste papieren heeft? Het zou de grootste surprise zijn, indien Huizen ook na 22 duels nog aan kop gaat. Wie weet gaat oud-international Kim Lammers een hoofdrol vertolken tijdens het promotiebal. Op papier is zij als assistent-coach de rechterhand van Boaz Janssen, maar tijdens de heenronde verscheen zij wegens blessureleed regelmatig in het veld. Het maken van goals bleek zij niet verleerd, wat een sterke troef in de mouw van Huizen is. Aanstaande zondag kan Huizen waarschijnlijk geen beroep doen op de superspits. Zij vertrok donderdag naar St. Maarten om samen met Sophie Polkamp clinics te geven.

De prognose van Hockey.nl:

Kampioen: Nijmegen (A) en HGC (B)

Runner-up:  Voordaan (A) en Huizen (B)

Rechtstreekse degradatie: EHV (A) en Craeyenhout (B)


Wat vind jij? Praat mee...