Qui Vive schrijft historie en promoveert naar de Hoofdklasse

Qui Vive Heren 1 heeft zaterdagmiddag historie geschreven door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Hoofdklasse. Dat deden de mannen van coach Tim Oudenaller door ook het tweede play-offduel met Almere Heren 1 te winnen met 3-2. Net als woensdag besliste Qui Vive het duel nu ook in de verlenging dankzij een golden goal. In het eerste duel kwam deze nog van de stick van Mark Weber, nu was Wouter Haremaker de grote man. 

Nadat de dampen van het vuurwerk waren opgetrokken zagen de massaal toegestroomde toeschouwers thuisploeg Qui Vive het beste aan het duel starten. In de 1e 10 minuten van het duel wisten zij 3 mooie kansen te creëren. Maar zowel captain Erik Otto als David Forsyth en Tom Gunther stuitten alle drie op de Almeerse doelman. En zoals het sportgezegde luidt: ‘Als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant’, zo gebeurde het ook in De Kwakel.

Want de 1e de beste kans van Almere resulteerde direct in een goal. Het was Koen van Makersveld die Qui Vive-doelman Peter van Ooik wist te passeren. Hierna nam Almere ook het initiatief in de wedstrijd over. De mannen van coach Alex Verga hadden de overhand op het middenveld en creëerden in de 2e fase van de 2e helft 3 strafcorners. De eerste ging nog mis nadat stopper Robin Herweijer de bal niet onder controle kreeg, maar bij 2e Almeerse strafcorner van de wedstrijd sleepte Dider Meijer de bal hard tegen de tegen de touwen: 0-2.

Mirakel

Met deze stand gingen beide ploegen rusten en het bijna 2000-koppig publiek hield stiekem misschien al wel rekening met een overwinning van Almere en dus ook met een allesbeslissend 3e duel op zondag. Maar Qui Vive rechtte de rug in de 2e helft op imponerende wijze en dankzij de Gunther-broertjes werd een verlenging uit het vuur gesleept. Eerst was het Thijmen Gunther die de Almeerse doelman wist te passeren (1-2), waarna zijn oudere Tom (2-2) zijn team de verlenging in schoot.

Golden Goal

In deze verlenging maakte Wouter Haremaker zich onsterfelijk in De Kwakel, en ver daarbuiten. In de laatste minuut van de verlenging flatste hij de bal, die vanaf de rechterkant werd voorgegeven, in één streep in de rechterbovenhoek van het Almeerse doel. Zijn treffer in het dak van de goal zorgde voor een orkaan aan gejuich over het veld. Alle Qui Vive-spelers stormden op de matchwinner af, het thuispubliek was uitzinnig en de golden goal en het ticket naar de Hoofdklasse werd nog lang en uitbundig gevierd.


1 Reactie

  1. hansroerink

    Wat een prachtig succes. Goed geleden mannen ! Van harte namens het KNHB Districtsbestuur Noord-Holland


Wat vind jij? Praat mee...