Coach Van den Broek op non-actief bij Union en gaat naar Zwolle

Overgangsklasser Union heeft trainer-coach Pancho van den Broek en één van zijn assistenten, Pim Bekker, op non-actief gesteld. De tweede assistent, Arnoud Kappelle, blijft volgens de intussen aangestelde interim-coach Frank Stofmeel wel bij het team betrokken.

Het was al bekend dat Van den Broek na dit seizoen op zoek zou gaan naar een andere trainersjob. Die heeft hij intussen gevonden: Van den Broek wordt komend seizoen trainer van Heren 1 van Zwolle. Bij Zwolle wordt Van den Broek herenigt met Frank Geers. Die is nu trainer van Union Dames 1 en wordt komend seizoen technisch directeur bij Zwolle.

Union uit Malden plaatste over het op non-actief zetten van de technische staf, dat medio vorige week actueel werd, geen nieuwsbericht op haar website. Evenmin werd er een persbericht verspreid. Onder het kopje ‘tophockey’ is de samenstelling van de technische staf van Heren 1 wel aangepast.

Van den Broek bevestigt dat hij en Bekker niet meer voor de groep staan. Reden voor de vervroegde breuk vormen de prestaties van Heren 1, dat knokt om play-outs aan het eind van het seizoen te ontwijken. Na zondag (1-2 verlies tegen hdm) staat Union op de negende plaats met vijftien punten. De nummers tien en elf op de ranglijst, Leiden en Zwolle, staan op gelijke hoogte.

‘Nog alle vertrouwen in’

Van den Broek: ‘Ik had er nog alle vertrouwen in. Er staan in deze fase van de competitie meer ploegen onderaan, daar wordt de coach ook niet ontslagen. Ik kan hier heel veel van vinden, maar daar koop je niets voor. Ik heb mij hier bij neer te leggen. Ik vind het jammer dat het zo loopt. Ik heb vier jaar met enorm veel plezier bij Union gewerkt.’

‘Echte Unionist’

Interim-coach Stofmeel, dit seizoen zonder functie maar daarvoor vele jaren assistent-coach bij Hoofdklasser Den Bosch, laat zich niet uit over de beslissing van het bestuur.  ‘Daarbij heb ik veel respect voor Pancho en Pim, het zijn prima mensen. Maar de situatie ligt er, het team staat er niet florissant voor en ik ben een echt Unionist. Ik pak deze klus aan omdat het qua tijd overzichtelijk is. Ik hoop dat ik over drie weken klaar ben, het zou betekenen dat we dan de play-outs zijn ontlopen’, aldus Stofmeel.

 


Wat vind jij? Praat mee...