Eerste Klasse Heren PO 1.2: Promotie voor Klein Zwitserland

Eersteklasser Klein Zwitserland heeft zijn puike seizoen op passende wijze afgesloten. De ploeg van Carlos Castano Dibello bleef Myra ook in de tweede playoff-wedstrijd de baas (3-1) en speelt komend seizoen een niveau hoger. De confrontaties Ede-IJsseloever, USHC-Helmond en MEP-Leonidas kenden vandaag geen definitieve beslissing en vinden zondag opnieuw plaats.

Ede – IJsseloever 3-3 (2-2)

Na de 4-2 zege van IJsseloever in de eerste onderlinge wedstrijd tegen Ede van afgelopen donderdag kwamen beiden ploegen zaterdagmiddag opnieuw tot zes doelpunten. Deze keer waren de treffers eerlijk verdeeld, waardoor shootouts de beslissing moesten brengen. Daarin zegevierde Ede, dat daardoor een derde wedstrijd afdwong en zondag voor eigen publiek mag proberen de finale van de play-offs te bereiken.

Klein Zwitserland – Myra 3-1 (2-0)

Klein Zwitserland (foto) won na donderdag ook het tweede duel met Myra en speelt vanaf komend seizoen in de Overgangsklasse. Een fraaie bekroning van een bijna perfect seizoen voor de ploeg uit Den Haag, die in de reguliere competitie van de Eerste Klasse B bovenaan eindigde, liefst 21 van zijn 22 wedstrijden won (één gelijkspel) en dus ook in de play-offs ongeslagen bleef. Voor Myra wachten op 11, 17 en eventueel 18 juni playoff-duels met Zwolle, de nummer 11 van de Overgangsklasse B.

8′ Martijn van Grimbergen (sb) 1-0
35′ Allard Francois 2-0
55′ Wouter Pastoor 3-0
67′ Lars Otting 3-1

USHC – Helmond 5-2 (2-2)

USHC herstelde zich voortreffelijk van de nipte 1-0 nederlaag tegen Helmond van afgelopen donderdag en zette een klinkende 5-2 zege op het scorebord. In de eerste helft konden de Brabanders de Utrechtenaren nog bijbenen, maar daarna nam de thuisploeg in elf minuten tijd een ruime voorsprong. Die kwamen de Helmonders niet meer te boven, zodat zondag een derde en beslissende wedstrijd op het menu staat.

7′ Frederick van den Berg (sc) 0-1
27′ Max Teerlink 1-1
32′ Thomas van Battum (sb) 2-1
34′ Luc de Wolf 2-2
49′ Casper Damen 3-2
53′ Thomas van Battum (sc) 4-2
59′ Emile List 5-2

MEP – Leonidas 0-3 (0-0)

Afgelopen donderdag moesten er nog shootouts aan te pas komen om een winnaar (MEP) te bepalen in deze confrontatie, maar zaterdag lagen de verhoudingen totaal anders. De bezoekers maakten met drie velddoelpunten het verschil en dwongen zo een derde wedstrijd af. Die vindt zondag opnieuw op het terrein van MEP plaats.

Bruno Bolsius 0-1
Sander van Eijck 0-2
Julian Stempher 0-3