Helmond en Hudito blij met plek in de Overgangsklasse

Veel eersteklassers promoveerden direct naar de Overgangsklasse, door de komst van de Promotieklasse. Twee promovendi die elkaar treffen in de Overgangsklasse, is een affiche dat we komend seizoen vaak gaan zien.

Het ene moment speel je in de Eerste Klasse, het volgende moment speel je in de Overgangsklasse, door de nieuwe Promotieklasse. Zo ook in de Overgangsklasse A bij de Heren. Het Delftse Hudito treft Helmond. Hudito werd vorig seizoen derde in de Eerste Klasse B, Helmond eindigde één plek hoger in de Eerste Klasse C. International Bob de Voogd komt uit de jeugdopleiding van Helmond. Voor de club is het bijzonder om nu in de Overgangsklasse te spelen. De Brabanders werden twee jaar geleden nog kampioen, behaalden vervolgens de play-offs, maar promoveerden niet. Door de wijziging in de klassen was de tweede plaats nu wel genoeg voor een promotie. Een ticket naar de Overgangsklasse is een mooi resultaat voor coaches en clubmannen Sjef Hendrikx en Sjoerd van Campen.

‘Onze missie is volbracht. We hebben enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging’, vertelt Hendrikx die het team inmiddels vijf jaar begeleidt. ‘Door de play-offs en kampioenswedstrijden die we hebben gespeeld hebben we ervaring met druk en zullen wij zondag zonder paniek het veld in gaan’. Dat de ploeg aankomende zondag tegen een andere promovendus speelt, vinden ze alleen maar mooi. ‘Tegen de andere promovendi willen we zeker winnen. Tegen de ervaren Overgangsklasse teams willen we zo veel mogelijk weerstand bieden’.

Structureel Overgangsklasse hockeyen

Hudito besloot voor komend seizoen een nieuwe coach aan te stellen. Arnoud Boersma staat nu aan het roer en de ploeg telt ook een aantal nieuwe spelers ter versterking. ‘Door de euforie en het harde werk van afgelopen seizoen hebben de mannen extra veel zin in de volgende uitdaging’, stelt Boersma. ‘Dat Helmond in diezelfde euforie zit maakt ons niet uit, we weten weinig van onze tegenstanders. Veel teams zijn spelers verloren, misschien is Helmond daardoor wel beter’. Boersma wil met zijn ploeg voor een balans zorgen en structureel in de Overgangsklasse blijven. Ze kijken uit naar de start van het seizoen.

Beide ploegen willen structureel in de Overgangsklasse blijven. Welk van de ploegen de eerste punten in de Overgangsklasse binnensleept zal zondag blijken.


Wat vind jij? Praat mee...