Fanatiek hdm-publiek ziet hun mannen een grote stap richting de Hoofdklasse zetten

Hdm houdt uitzicht op promotie naar de Hoofdklasse. De Hagenaars wonnen zondag het beslissende duel van de eerste ronde van de play-offs van Victoria met 2-1. De formatie van coach Ronald Hugers had het zaterdag in eigen huis al kunnen afmaken na een zege donderdag in Rotterdam, maar verloor de return in eigen huis met 1-2. Zondag werd het klusje dan toch nog geklaard.

Voor de spelers waren het slopende duels in de hitte. Maar er is één groep die het helemaal niet erg vond dat de playoff-serie over de maximale drie duels moest worden beslist: het Haagse publiek. Onder aanvoering van Tom Bijen, tweelingbroer van Heren 1-speler Koen, en zijn trommel zette de het jonge gedeelte van de 1200-koppige aanhang 70 minuten lang diverse hdm-liederen en -leuzen in.

Kieran Dartee, belangrijk voor zijn ploeg met een rake strafbal op donderdag en loepzuivere strafcorner in de kruising op zondag, geniet van het thuispubliek. ‘Achteraf is het misschien wel mooier dat we drie keer in zo’n atmosfeer hebben mogen spelen’, vertelt de aanvoerder. ‘Dit zijn de wedstrijden waarom je het doet. Natuurlijk, we willen promoveren, maar het proces ernaartoe is ook geweldig.’

Het is geen nieuw fenomeen. Al jaren komt het blauw-witte publiek in groten getale kijken naar haar vlaggenschepen. Of dat nou op het veld is of in de zaal; uit of thuis. Volgens Dartee heeft de grote betrokkenheid van de hdm-leden alles te maken met de clubcultuur. ‘Wij teren bij hdm voornamelijk op jongens uit de eigen jeugd’, vertelt Dartee, overigens zelf afkomstig van Den Bosch. ‘Iedereen kent deze jongens van kinds af aan. Bovendien geven veel van de jongens training aan de jeugdteams.’

Qua support was de strijd zondag wellicht wat ongelijk, op het veld bleken de teams over drie duels aan elkaar gewaagd. Donderdag was Victoria wat sterker, maar maakte het niet af en zag hdm met de zege aan de haal gaan. Zaterdag, een uitputtingsslag in 30 graden, maakten de Rotterdammers het goed door terecht te winnen. Zondag speelden beide overgangsklassers opportunistisch en met veel energie. Lange klappen de cirkel in of door het midden in de hoop dat de bal goed zou vallen. De 2-1 zege van hdm, na goals van Ruben Versteeg, Dartee en Frederik Groenland, in de beslissingswedstrijd was verdiend. Of het opportunistische spel van hdm voldoende is in de strijd tegen Hurley, zal blijken. Aan het Haagse publiek zal het ongetwijfeld niet liggen.

 


Wat vind jij? Praat mee...