Heren OVK Poule B: Meteen een thriller in Bloemendaal

Het seizoen is nog geen zeventig minuten oud of HBS en Laren hebben al een thriller van een duel achter de rug. In Bloemendaal werd het 3-3 met Robert van de Peppel (ex-Den Bosch) als grote man aan de kant van Laren. De topper tussen Victoria en Almere eindigde ook al doelpuntrijk: 4-4.

Bekijk direct de uitslagen in Poule A
Bekijk direct de uitslagen in Poule B

Een mooie ouverture

Rogier Lommel (Laren) en Rolf Meurkens (HBS) hadden zich als coaches geen mooiere ouverture kunnen wensen. Veel goals, veel enerverende momenten, een grillig scoreverloop en voor beide ploegen kansen om te winnen. Wat wil een hockeyliefhebber nog meer? Aanvankelijk leek het alleen een lekkere middag te worden voor Laren, want bij rust ging de ploeg met 0-2 aan de leiding. Van de Peppel mikte tweemaal raak uit een strafcorner. HBS boog echter binnen 9 minuten na de rust de 0-2 om in een 3-2 voorsprong. Meurkens: ‘Bovendien miste mijn ploeg een minuut later voor open goal de kans op de 4-2. Tja, en vanaf dat moment kon het echt alle kanten op.’ Lommel vond echter dat zijn ploeg meer aanspraak op de overwinning mocht maken dan HBS.

Veel debutanten voor Push

Herman Kruis (Push) bouwt aan een nieuwe formatie, nadat hij met zijn ploeg degradeerde uit de Hoofdklasse. Hij past dit seizoen zes nieuwe spelers in die voornamelijk afkomstig zijn uit JA1 en H2. Het zijn stuk voor stuk spelers die tegen Klein Zwitserland debuteerden op het niveau van de Overgangsklasse. KZ kwam naar Breda met de intentie om in ieder geval een puntje mee te nemen. Kruis: ‘Onze tegenstander verdedigde veel maar ik moet zeggen: dat deden ze goed. Wij bleven echter in de structuur spelen en zeven minuten voor tijd konden we dan toch de 1-0 maken.’ Peter Kalfsterman (KZ); ‘Ik vond het een leuk potje. Push was iets beter, maar beide ploegen hadden deze middag kunnen winnen.’

Spektakelstuk bij Victoria

Victoria en Almere maakten er een spektakelstuk van in Rotterdam. Bij rust leek dit allerminst het geval, want op dat moment ging Victoria met 4-1 aan de leiding. De winst leek in de knip. Via Verga en De Wit werd het toch 4-3, waarna Victoria de slotfase van de wedstrijd in ging met tien man wegens een gele kaart. Een van de spelers van Victoria zou een sliding hebben gemaakt en daarmee een tegenstander hebben geraakt. Het leverde een tijdstraf van 10 minuten op. Assistent-coach Boudewijn van Eijck (Victoria): ‘Videobeelden wezen uit dat de speler helemaal niet geraakt was. Maar met tien man de laatste tien minuten spelen tegen Almere is loodzwaar. In deze fase werd het alsnog 4-4.’

Bart van der Wolf (Almere): ‘We stonden na de eerste helft op 4-1, maar zo slecht speelden wij helemaal niet. We kwamen goed terug en we kregen zelfs nog een mooie kans op 4-5.’

Nieuwkomer Phoenix delft het onderspit

HIC en Leiden wonnen hun thuisduels met 3-2 tegen achtereenvolgens Nijmegen en Gooische. De zesde en laatste partij in deze poule was het treffen tussen nieuwkomer Phoenix uit Zeist en Were Di. De mannen van Joost van Hasselt konden het niet bolwerken en verloren met 1-3 van de Brabanders. Steven Hendrickx (Were Di): ‘Het was voor ons geen eenvoudige klus, want Phoenix verdedigde behoorlijk goed. Wij kwamen er moeilijk doorheen.’