Heren OVK: Ploeterend Push stemt Kruis tot nadenken

Herman Kruis gaat de komende week diep nadenken over de prestaties van zijn ploeg Push. Want zo kan het niet langer. De ex-Hoofdklasser uit Breda staat na 7 duels op een schamele 7 punten en verloor alle (4) uitduels tot nu toe. Een 11e plek op de ranglijst is de consequentie. Even verderop, in Tilburg, hangt de vlag er totaal anders bij. Were Di is de trotse koploper van poule B.

Poule A

Voor Amersfoort en Ring Pass was het zo vroeg in het seizoen eigenlijk al een 6-puntenduel. Ring Pass won en neemt zo afstand van de laatste plaatsen. ‘Heel belangrijk deze overwinning, en terecht gewonnen’, aldus Frank-Jan van Waveren (Ring Pass). ‘We komen heel gelukkig op 0-1, maar we krijgen daarna 7, 8 kansen waar we wel iets mee moeten doen. En dat doen we niet. Daardoor stelden we Amersfoort in staat om na rust volle bak te spelen om op weg te gaan naar de gelijkmaker. Wij scoren 10 minuten voor tijd echter de 0-2 en toen was het kat in ‘t bakkie.’ Siegfried Aikman (Amersfoort): ‘Wij boeken progressie, maar het is wel zaak om intussen wat punten te pakken. De wedstrijd thuis tegen Ring Pass was zo’n mogelijkheid en die laten wij liggen.’

Schaduw over zege Cartouche

Cartouche had vooral voor rust geen kind aan Alkmaar. De ploeg speelde prima en bracht dit in de score tot uiting. Ruststand: 4-1. Sonja Thomann (Cartouche): ‘Wij verzwakken in de tweede helft, waar we eigenlijk gewoon moeten doordrukken. Dat overschaduwt wat mij betreft  de vreugde over de zege. We moeten hier gewoon met 8-2 winnen.’

Qui Vive pakt Rood(-Wit)

Qui Vive blijft gaan als de brandweer. Op basis van het doelsaldo staat de club uit Uithoorn nu zelfs bovenaan. Tegen Rood-Wit leverde het team van Tim Oudenaller een zevenklapper af. Aanvoerder Erik Otto (Qui Vive): ‘Tijdens de eerste helft hadden we nog moeite met Rood-Wit, maar na rust ging het gas er op. We scoorden toen heel snel achter elkaar de 3-0 en de 4-0, waarmee het verzet van onze tegenstander was gebroken. Smetje op de wedstrijd was het tweemaal geel, en dus rood, voor Martijn Bots van de thuisclub.

Rutger klein (Rood-Wit): ‘We waren 20 minuten gelijkwaardig aan Qui Vive, maar na de 1-0 brak er al iets. Na een reeks van 6 nederlagen moeten we even terug naar de tekentafel.’

Huizen blijft het tot dusver uitstekend doen met 15 punten uit 7 duels. De ploeg van Robert-Jan Cox staat nu 4e met 2 punten achterstand op de koplopers. Om het zo ver te krijgen moest Huizen winnen van Union. En dat lukte. Het werd 2-3 in Malden met een winnende treffer van Willem Libourel. Cox: ‘De laatste 20 minuten speelde Union op onze helft, waarbij ze ook nog een serie strafcorners te nemen kregen. Eerlijk gezegd hadden ze wel een puntje verdiend.’

Pancho van de Broek (Union): ‘Zuur deze nederlaag, zeker als je weet dat wij al voor rust naar 3-0 of 4-0 hadden moeten uitlopen. Het wrange is dat Huizen scoort door onze fouten af te straffen.’

Knotsgek hdm – Breda

Hdm morste 2 punten tegen Breda. Matthijs Brouwer (Breda): ‘Het werd een knotsgek duel met 2 ploegen die 2 gezichten toonden. Tijdens de eerste helft worden wij helemaal van de mat gespeeld door hdm. Op alle fronten. We komen ook met 3-0 achter, maar het is dan des te knapper dat wij ons terugvechten. Na rust hadden wij namelijk het beste van het spel en scoren we ook nog 2 keer. Dit betekent een morele opsteker voor ons.’

Nanco Jansonius (hdm): ‘Wij spelen een briljante eerste helft, maar we geven Breda hoop doordat we vlak voor rust de 3-1 maken. Op dat moment had het al 5-0 voor ons moeten staan. Na rust toonde Breda meer bravoure dan wij en dat werkte.’

Tilburg blijft mede aan kop gaan dankzij een 2-0 overwinning op Myra.

Amersfoort-Ring Pass 1-2 (0-1)
0-1 Cruz Delgado, 0-2 Stelwagen, 1-2 Sun (sc)

Cartouche-Alkmaar 5-3 (4-1)
1-0 Albers, 1-1 Severeijns, 2-1 Albers, 3-1 Albers, 4-1 Doorman (sc), 4-2 Severeijns, 5-2 Doorman (sc), 5-3 Jansen

Qui Vive-Rood-Wit 7-1 (2-0)
1-0 Tom Gunther, 2-0 Weber (sc), 3-0 Weber (sc), 4-0 E. Otto, 5-0 Frohn, 5-1 Schaub, 6-1 De Haan, 7-1 E. Otto

Tilburg-Myra 2-0 (1-0)
1-0 Swaen (sc), 2-0 Van Minde

Union-Huizen 2-3 (2-1)
1-0 Blom, 1-1 Van de Wolf, 2-1 Thiadens, 2-2 Zeeman, 2-3 Libourel

Hdm-Breda 3-3 (3-1)
Dickhoff, 2-0 Kallenberg, 3-0 Kallenberg, 3-1 B. Steunenberg, 3-2 Bal, 3-3 S. Steunenberg

Poule B

Victoria en HIC waren aan elkaar gewaagd in deze topper. Dat uitte zich ook in de score. Het werd 2-1 voor de Kralingers, die sterk van start gingen, maar gaandeweg zagen dat HIC kwam opzetten. Na rust kreeg HIC zeker 7 corners te nemen, maar daarvan ging er slechts eentje in. Dirk Verhagen (HIC): ‘We hebben verdiend verloren, vind ik. Het was ondermaats van onze kant. Ik denk dat de koppositie onbewust toch wat druk met zich meebracht. Na afloop was het muisstil in de kleedkamer. Pure teleurstelling.’

Almere glorieert

Almere sluit via een 3-1 zege aan bij de subtop en daar hoort de ploeg ook te staan. Over de rechtmatigheid van de zege bestond geen discussie, ook niet bij KZ. Peter Kalfsterman (KZ): ‘Wij maakten daar totaal geen aanspraak op. Almere was sneller, feller, technischer en tactischer. Ik was blij dat het bij 3-1 bleef.’

HBS pakte weer even een overwinning, en wel met 5-3. Leiden werd het slachtoffer en maakte – evenals KZ – geen moment aanspraak op meer dat dit. Rolf Meurkens (HBS): ‘Toch was ik niet helemaal tevreden. We komen keurig op 3-1, maar wij staan toe dat Leiden met negen man in het veld terugkomt tot 3-2. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. En 8 minuten voor tijd maken ze zelfs de 3-3. Gelukkig beschikken wij over individuele klasse, zoals Jobbe van der Kaaij en Matthijs Verhoef.’

Stijgende lijn Nijmegen

Laren zakt na een geslaagde seizoenstart terug op de ranglijst. De nederlaag tegen Nijmegen is daar mede de oorzaak van. Nijmegen daarentegen deed het volgens trainer-coach Christian Cavallet prima. De stijgende lijn blijft waarneembaar en ditmaal werd de ploeg niet de dupe van cruciale arbitrale beslissingen. ‘het stond lange tijd 3-1. Het leek spannend te worden met de 3-2, maar dat was vlak voor tijd. En daarna maken wij nog de 4-2.’

Phoenix deed goede zaken tegen het ploeterende Push. De 4-2 betekende de tweede zege van het seizoen. ‘Dit was een hele fijne middag voor ons. Veel zaken vielen op hun plek en de motivatie was groot.’ Herman Kruis zit intussen met de gebakken peren. 4 uitduels, 4 verliespartijen. Dat voelt niet goed. ‘Tot de 23 meterlijn gaat het aardig, maar we worden geklopt in de counter. We krijgen tijdens de wedstrijd optimale kansen, soms op 3 of 4 meter van de goal. Ik ben redelijk teleurgesteld en ik ga de komende week eens nadenken hoe het verder moet. Dat het anders moet, staat voor mij wel vast.’

Hoogtijdagen voor Were Di

16 punten uit 7 duels is voor Were Di genoeg om alleen aan kop te gaan. Het zijn kortom hoogtijdagen bij de Tilburgse volksclub, waar Steven Hendrickx de beschikking heeft over een geroutineerde selectie die wel eens voor een surprise kan zorgen aan het eind van de rit. Gooische speelde volgens Rob Bianchi een goede pot, maar het was niet genoeg voor een resultaat. Hendrickx: ‘We speelden een zwakke eerste helft, maar na rust toonden wij power, we dwongen corners af en meerdere kansen. Eigenlijk hadden we met 4-1 moeten winnen.’

Almere-Klein Zwitserland 3-1 (1-1)
1-0 Van Hamersveld, 1-1 Van Alphen, 2-1 Meijer (sc), 3-1 Kruisbrink

HBS-Leiden 5-3 (1-0)
1-0 Verhoef, 1-1 Meijer (sc), 2-1 Hermans, 3-1 Verhoef, 3-2 Meijer, 3-3 Meijer (sb), 4-3 van de Kaaij, 5-3 Verhoef

Nijmegen-Laren 4-2 (2-1)
1-0 Westendorp, 1-1 , 2-1 Bakker (sc), 3-1 Leenen, 3-2  , 4-2 Bakker

Phoenix-Push 4-2 (1-0)
1-0 Teeuwen (sc), 1-1 Duyf (sc), 1-2 Duyf (sc), 2-2 Leber, 3-2 Teeuwen (sc), 4-2 Ashouwer

Victoria-HIC 2-1 (1-0)
1-0 Verboom, 1-1 Doomernik (sc), 2-1 Groenland

Were Di-Gooische 2-1 (0-1)
0-1 Van Grootel, 1-1 Wijnen, 2-1 Brekelmans (sc)